Facebook'taki arkadaşlık isteklerine verilen cevap değişti

Facebook'ta arkadaş istekleriniz artık randevulu olacak

Facebook'taki arkadaşlık isteklerine verilen cevap değişti
Facebook’ta arkadaşlık isteklerine ‘yoksay’ yerine ‘şimdi değil’ seçeneği eklendi. Yaptığı değişiklerle kullanıcılarından genellikle olumsuz tepkiler alan Facebook, şimdi de ekleme talepleriyle ilgili bir değişikliğe gitmiş.

Önceden bir kişi sizi arkadaş olarak eklemek istediğinde size bir talep ulaşıyor ve siz de bu talebi kabul ediyor ya da yoksayarak siliyordunuz. Fakat yeni yapılan değişiklik ile ‘yoksay’ butonu yerine ‘şimdi değil’ şeklinde yeni bir buton eklendi. Kabul etmek istemediğiniz talepler artık gizlenmiş talepler bölümünde depolanıyor ve istediğiniz zaman bu bölüme girip talepleri tekrar değerlendirebiliyorsunuz. Karşı taraf ise tıpkı eskiden olduğu gibi ‘arkadaşlık talebi için onay bekleniyor’ şeklinde bir mesaj görüyor ve sizin olumsuz cevabınız konusunda haberdar edilmiyor.

Ayrıca eklediğiniz kişiyi eğer tanımıyorsanız bu kişiden ileride bu kişiden gelecek talepleri de engelleyebiliyorsunuz. Facebook’un bu özelliği henüz tüm kullanıcılarda görülmüyor. Fakat birçok ülkede değişiklikler devreye girdi.