Müslümanlardan Amerikalılara: Biz de Amerikalıyız, 11 Eylül'de biz de vurulduk

İslam ve Müslümanlar hakkındaki Amerikan kamuoyundaki olumsuz görüşlerinin üstesinden gelebilmek için halkla ilişkiler çalışmasına başlandı. Müslümanl

İslam ve Müslümanlar hakkındaki Amerikan kamuoyundaki olumsuz görüşlerinin üstesinden gelebilmek için halkla ilişkiler çalışmasına başlandı. Müslümanlar, çalışma kapsamında Müslüman olmayan Amerikalılara "Biz de Amerikalıyız. 11 Eylül bizi de vurdu" mesajı gönderiyor.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) ulusal kanallarda yayınlanmak üzere hazırladıkları reklamları basına gösterdi. Konu ile toplantıda saldırılara ilk müdahale eden bir itfaiye eri, 11 Eylül'de yakını kaybettiğini anlattı. Ardından da itfaiye eri, o yakının Müslüman olduğunu duyurdu.

CAIR Sözcüsü Ibrahim Hooper, bu reklamların amacının Amerikan halkına 11 Eylül'de Müslümanların da hedef alındığını göstermek olduğunu söyledi. Saldırılarda yıkılan İkiz Kuleler yakınına cami yapılması tartışması ile İslam karşıtlığının yeniden alevlendiği Amerika'da, İslam'ın doğru algılanabilmesi için verilen çabalar kapsamında başka bir İslami dernek de yine halka ilişkiler çalışması başlatmıştı.