AK Partili Fazlı Erdoğan Posbıyık'a seslendi:Bırak bu AK Parti düşmanlığını

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın muhtarlara, köylülere, 'AK Partilileri köylere sokmayın' dedi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın muhtarlara, köylülere, 'AK Partilileri köylere sokmayın' dediğini öner sürdü. Posbıyık'a seslenen Erdoğan, "Bırak AK Parti düşmanlığını. Artık sana eskisi kadar inanmam. Arkamdan hançerle vuruyorsun." dedi.

Parti binasında İlçe Başkanı Erol Şahin ve Belediye Meclis üyelerinin de katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, AK Parti olarak yapılacak olan referandumu 336 milletvekili bulunan partisinin 330 milletvekilinin oyu ile referanduma taşıdıklarını dile getirdi. Anayasa değişikliğini desteklemeyen partiler AK Parti'nin projesi olduğu için referandumda 'hayır' diyeceğini savunan Erdoğan, "AK Parti 'hayır' deseydi diğer partiler 'evet' oyu kullanırdı." şeklinde konuştu.

Fazlı Erdoğan, CHP'li Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın son günlerde yaptığı köy gezilerinde kendisine ve partisine yönelik asılsız iddialarda bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Gittiği köylerde 'AK Partilileri, Fazlı Erdoğan'ı buraya sokmayın' diyormuş. Bırak AK Parti düşmanlığını, bizim çalışmalarımız ortada, sen belediye hizmetleriyle uğraş." dedi. Posbıyık'ın gezdiği köylerde kendisi ve parti adına karalayıcı açıklamalar sarf ettiğini öne süren Vekil Erdoğan, "Gittiği yerlerde hep bizim üzerimizden siyaset yapıyor. Siyasete, kendisine yakışmayan sözler sarf ediyormuş. Muhtarlara, köylülere, 'AK Partilileri köylere sokmayın' şeklinde hitaplarda bulunmuş. Bırak AK Parti düşmanlığını. Artık sana eskisi kadar inanmam, eskisi kadar dostta olmam. Arkamdan hançerle vuruyorsun." şeklinde konuşan Erdoğan, bazı köşe yazarları ve bazı basın mensuplarına da tepkisini dile getirerek, "Bazı köşe yazarları ve gazeteci arkadaşlarım, benim için 'Fazlı Erdoğan Ereğli'ye bir çivi çaktı mı?' diyormuş. Pes diyorum. Yol, tünel, sağlık, istihdam ve eğitimle ilgili yapılan ve proje aşamasında olan onlarca çalışmamız ortada." ifadelerini kullandı.

EREĞLİ-DÜZCE YOLU 2011 YILINDA BİTİRİLİYOR

Bizim Ereğli-Düzce yoluna 12 trilyon aktarıldığını ifade eden Erdoğan, "Tünellerimiz de dahil olmak üzere burada çalışmalar 2011 yılının sonunda tamamlanacak. Bu çalışmalar 2011 yılının 6. ayında da bitebilir ama biz yine yıl sonu diyoruz. Alaplı'da limanlar bölgesi var, yapılacak. Tersaneler kuruldu, 5 bin kişiye istihdam edildi. Şuandaki durum biraz satışlar başladı. Oranın önüne bir havuz yaptık 38 trilyon aktarıldı. Ereğli Belediyesi 128 senelik belediye, spor salonu yoktu yapılıyor, o spor salonunun altında da gençlik merkezi var. Kepez tepesinde Atatürk Anadolu Lisesi yapılıyor, 4 kez ihalesi iptal oldu bu yıl sonu bitiriliyor. Kepez yolu o yollar kavşaklar içerisine 90 bin TL para verdik. 2 senedir bürokratik engeli aşamıyorum. Meğer oradaki vatandaş ile belediye mahkemelikmiş. 200 milyar alacağı varmış o günden bugüne bir kuruş almamış adamın, parasını ben onun yeri için veriyorum o onun için kullanmış." dedi.

"EREĞLİ BANA ZİNDAN OLUR"

Adliye Sarayı'nın gündemlerinde olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Yapacağız tabiî ki yapacağız yapamazsak Ereğli bana zindan olur hayat bana zindan olur, ben onu başaracağım. Buradaki Adliye Sarayı'nın yerini genişleteceğiz, altına güzel bir park alanı üzeri geniş bir mekan. Mevcut Adliye Binasının yanındaki hükumet konağını da yıkacağız. Ereğli'nin önünde geniş bir mekan olacak."

EROL ŞAHİN:POSBIYIK PROJELERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin'de, Belediye Başkanı Posbıyık'ın AK Parti'nin projeleri üzerinden şov yaptığını öne sürerek, "Kandilli beldesi mevkisindeki Kireçlik koyuna Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Karadeniz Kıyı Temizliği ve Laboratuvarı ile Rektörlük Kampüsü kurulacağını açıkladı. Biz zaten bunu biliyorduk. Yeni olan bir durum değil. Bu bölgede termik santral kurulmayacağını daha önce açıklamıştık. Şimdi çıkıp da şov yapıyor. 'Bizim eylem ve baskılarımız sonucunda termik santrali kurdurtmadığımız gibi ZKÜ Laboratuvarı ile Rektörlük Kampüsü' kurulacak diyor. Daha önce de doğalgaz ve tersaneler projelerine sahip çıktığı gibi şimdi de buna sahip çıktı. Belediye Başkanı Belediye işleriyle uğraşsın." dedi.