Şenol Güneş: Gelecek sezon iki kupayı almak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezonda hedeflerinin gelecek yılda Süper Kupa'yı oynarken iki kupayı da almak olduğunu söyledi.

Takım

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezonda hedeflerinin gelecek yılda Süper Kupa'yı oynarken iki kupayı da almak olduğunu söyledi.

Takımının Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Bursaspor'u 3-0 mağlup ederek Süper Kupa'yı kazanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, tarihlerinde alamadıkları Süper Kupa'yı bu sezon aldıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Bu kupa geçtiğimiz sezonun bir devamı gibi oldu. Ancak kupayı almak artı bir moral değeri oldu. Geçen senenin şampiyonuna karşı kupayı almak önemliydi. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Şenol Güneş, Bursaspor'u yenerek kupayı kazanmalarına rağmen Bursaspor maçında takımın eksik yönlerini gördüklerin söyledi. Güneş, kupa maçının geride kaldığını artık tek düşüncelerinin ligin ilk haftasında oynanacak Ankaragücü maçı olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, A Milli Takım'a davet edilmeyen Selçuk ve Ceyhun ile ilgili bir sorusuna Şenol Güneş, "Oyuncuları seçme hakkı teknik direktörlerindir. Ona saygı duymak lazım. Zamanı geldiği zaman onlarda çağrılır." diye cevap verdi.

Bursaspor'a 3 gol birden atarak kupanın Trabzonspor'a gelmesinde büyük pay sahibi olan Teofilo hakkında da başarılı çalıştırıcı, "Teofilo dün gönderiliyor şeklinde haberler çıkıyordu. Şimdi baş tacı ediliyor. Teofilo'nun geçen yıllardan bazı sorunları vardı. Onlar giderildi. Ondan çok şeyler bekliyorum. Lige alışması lazım." dedi.

TEOFİLO: YENİDEN DOĞDUM

Basın toplantısına katılan Teofilo da, kişisel ve ailevi sorunlardan dolayı zor günler geçirdiğini; artık bunların geride kaldığını söyledi.

Golcü futbolcu, "Bu gece adeta benim için yeniden doğuş oldu. Kupalar kazanabileceğimizi herkese gösterdik. Her oyuncunun yaşadığı sorunları yaşadım. Bana yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Yarından itibaren forma savaşında yer alacağım. Öbür hafta bambaşka olacak." diye konuştu.

Teofilo, gol attıktan sonra üzerindeki baskının azaldığını ifade ederek, "Golcü futbolcular gol atamadığı zaman sıkıntı yaşar. Üzerinizde baskılar olur. Ben bu akşam attığım gollerle bundan kurtuldum. Takıma gerekli katkıyı sağlamak için elimden geleni yapacağım." dedi.

Basın toplantısına katılan Selçuk İnan da, kupayı kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Basın mensuplarının sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı konusundaki sorusuna ise genç futbolcu, "Yine söylüyorum. Benim sözleşmem devam ediyor. Trabzon'da mutluyum. Görüşmeler devam ediyor. İnşallah olumlu sonuçlanır ve uzun süre Trabzon'da forma giyerim." diye cevap verdi.

Milli Takım'a alınmaması konusunda Selçuk, "Hocanın tercih meselesi var. Biz hocamıza saygı duyarız. Çok çalışıp eksikliklerimizi gidermek istiyoruz." dedi.