Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na: Bu kadar boş, safsata, saçma sözlerle nasıl 'hayır' denilebilir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini anımsatarak, "Bu kadar boş, bu kadar safsata, sa

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini anımsatarak, "Bu kadar boş, bu kadar safsata, saçma sözlerle bir insan demokrasi ve hukuk standardında Türkiye'yi yükselten bir anayasa değişikliğine nasıl 'hayır' denilebilir." dedi.

Karabük'ten Kastamonu'ya gelen Arınç, Kışla Parkı'nda toplanan kalabalığa hitap etti. Arınç, "Anayasa değişikliğine hayır" kampanyası yürüten CHP ve MHP Genel Başkanlarını eleştirdi.

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini anımsatarak, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliği ile ilgili Kılıçdaroğlu'na sorarsanız siz 'hayır' deyin 'hayır'da hayır vardır, diyor. Ondan sonra canı sıkılıyor demogoji yapıyor. Ordu'ya gidiyor, orada bu anayasanın içinde fındık var mı fındık yok. O zaman sana bir şey getirmiyor bu anayasa diyor. Ordu'nun Giresun'un fındığına çare olmuyorsa niye 'evet' oyu vereceksiniz diyor. Malatya'ya gidiyor, orada da bu anayasa değişikliğinde kayısıya fayda var mı diyor. 'Hayır' diyorlar o zaman 'hayır' diyeceksiniz diyor. Kahvenin rengi kahverengi, bir kahvenin 40 yıl hatırı olur. Benim hatırım için 'hayır' deyin diyor. Ana muhalefet partisi bunu diyor. Bu kadar boş, bu kadar safsata, saçma sözlerle bir insan demokrasi ve hukuk standardında Türkiye'yi yükselten bir anayasa değişikliğine nasıl 'hayır' denilebilir?"

Arınç, şöyle devam etti:

"Yüksek yargıya el atıyorlar diyor. Allah'tan kork. Yüksek yargı dediğin şeyin biz düzenliyoruz, güçlendiriyoruz. Çoğulcu bir anlayışla daha güçlü bir hale getiriyoruz. Yani sen şunu mu demek istiyorsun Anayasa Mahkemesi'nin 17 üyesi olacak. Üyelerin hepsi AK Parti'nin milletvekili olacak. Bunu mu demek istiyorsun? Böyle bir şey yok. Bu mümkün de değil. Yine meclis 3 tane seçecek, Yargıtay'dan, Danıştay'dan, Cumhurbaşkanı kontenjanından seçimler olacak.

Sayın Sezer zamanında hep bunları alkışlıyordun sonra Anayasa Mahkemesi'nden nasıl karar çıkacak denildiği zamanı boy boy fotoğraflarını koyup '9'a 2 çıkacak çünkü Sezer bunların hepsini atamıştı' diye seviniyordun geçmişte... Şimdi devir değişti; başka bir cumhurbaşkanı var. Kendi takdiri içerisinde oraya üye atayacak. Niye bu kadar korkuyorsun? Niye bu kadar felaket telalığı yapıyorsun."

Arınç, "Türkiye'de ne değişti, çok şükür zihniyet değişti. Artık demokrat bir zihniyet var. Hukuka bağlı bir zihniyet var. Senin tek parti dönemine olan hasretin artık geçti. CHP'liler istiyor ki her şey 1950'lerde olduğu gibi olsun. Biz ne dersek millet onu yapsın. 50'den bu yana 60 yıl geçti. Çünkü onlar 1950 de yediği acıyı 60 yıldır unutmadılar. CHP 60 yıldır iktidar olamıyor. Zaman zaman ucundan köşesinden koalisyona girdiler. Ve zamana zaman oyları arttı; ama millet onları unutmadı ki 60 yıldır onlara iktidar yolunu açmıyor da 1 yıllık partiyi iktidar yapıyor ve 8 senedir ondan vazgeçmiyor." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Arınç, şunları söyledi:

"MHP de de bir felaket telalığı, onlar sadece 'hayır' deyin diyor. Bugün de izlerken doğrusu içim burkuldu. Bir genel başkan bu hallere düşer mi? İnanmadığı bu lafları söyler mi? Milletin hiçbirini alakadar etmeyen bu sözlerle nasıl hayır denilebilir diye üzüldüm. 'Evet' diyenler haklı sebepler, 'hayır' diyenler sadece AK Parti yıpransın, AK Parti düşmanlığı artsın, millete hizmet etmekten geri dursunlar diye ortalığı karartmayı istiyorlar.

Biz doğru olanı yapacağız. Bu anayasa değişikliklerine ihtiyaç var. Darbe anayasası ne kadar değişirse o kadar iyi. Her bir maddesi insanlara yeni haklar getiriyor. Evet' demenin güzelliği varken 'hayır' demenin zorluğuna hiç kimse gitmesin. Özgürlüklere 'evet', demokrasiye 'evet' hizmete 'evet', vatandaşa güvenmeye evet ve bunun sonunda hepiimiz inşallah 'evet' diyoruz."