Vali Şentürk:Yozgat jeotermalle kalkınacak

Yozgat Valisi Necati Şentürk, jeotermal enerji zenginliğini gün yüzüne çıkararak Yozgat'ın kalkınmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Vali Şentürk

Yozgat Valisi Necati Şentürk, jeotermal enerji zenginliğini gün yüzüne çıkararak Yozgat'ın kalkınmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.

Vali Şentürk, Yozgat'ın coğrafi konumu itibari ile gerek tarım ve hayvancılık gerekse jeotermal enerji bakımından diğer illere göre çok şanslı bir il olduğunu belirterek,"Ülkemizde illerimizin çoğunda olmayan nimetler Yozgat'ımızda var. Biz bu zenginliklerimizi gün yüzüne çıkartarak ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine ayrıca dünyaca da tanıtılmasını sağlayacağız." dedi.

Yozgat'ta jeotermal enerji ile ilgili ciddi anlamda çalışma başlatacaklarını dile getiren Vali Şentürk, şöyle dedi: İlimizde hemen hemen bütün ilçelerinde jeotermal enerjiye sahip bu gerçekten büyük bir nimet biz bu enerjiyi çoğunlukla kaplıca ve bir tek Sorgun da ısınmada kullanıyoruz. Tabi bu yeterli değil biz bu jeotermal enerjiyi sadece kaplıca ve ısıtma aracı olarak görmüyoruz. Aynı zamanda sağlık turizmi ve tarım ile hayvancılık konusunda da kullanmayı düşünüyoruz. Bu bakımından en önemli kayaklarımızdan biri jeotermal enerjidir. Bu yönde her ilçede sondaj çalışmalarına başladık. Sorgun, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerimizin yanı sıra şimdi de Akdağmadeni ilçemizde jeotermal enerji bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz de 50 derece sıcaklığından 100 Lt/sn debisinde sıcak su bulundu. Yozgat'ın önemli stratejik özelliği jeotermal enerjidir. Bu nedenle Maden Teknik Arama Enstitüsü ile görüşmeler yaptık. Önümüzdeki yıl tüm ilçelerimizde ciddi olarak sondaj çalışmalarıyla sıcak su arayacağız. Ben inanıyorum iyi neticeler alacağız ve ilimizin bu yönde kalkınmasında jeotermal enerji lokomotifi haline gelecek."