Belçikalı Bakan Türkiye'ye geliyor

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere, Davutoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor.

Belçikalı Bakan Türkiye'ye geliyor
Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine, 9-11 Ağustos 2010 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun konuk bakan ile yapacağı görüşmelerde, "Belçika ile ikili ilişkiler, terörle mücadele ve Kıbrıs başta olmak üzere, güncel bölgesel ve uluslararası konular" ele alınacak.

Açıklamada, Belçika'nın 1 Temmuz 2010 tarihinden itibaren AB Dönem Başkanlığı;nı üstlendiği anımsatılarak, "Dışişleri Bakanı Sayın Vanackere'in, Belçika;nın AB Dönem Başkanlığı'nın henüz başlangıcında ülkemizi ziyareti vesilesiyle AB üyelik sürecimizin ve devam eden müzakerelerin tüm boyutlarıyla ele alınması da öngörülmektedir" denildi.

Belçika Dışişleri Bakanı Vanackere'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edileceğinin kaydedildiği açıklamada, konuk bakanın, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'la da "Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci hakkında görüş alışverişinde bulunacağı" kaydedildi.

Açıklamada, "Sayın Vanackere'in bu ziyaretinin, her alanda giderek gelişip derinleşmekte olan Türkiye-Belçika ikili ilişkilerinin, önümüzdeki dönemde daha da ileriye götürülmesine önemli katkı sağlayacağı düşünülmektedir" denildi.