Başbakan Erdoğan: Gündemi belirlenen değil gündem belirleyen Türkiye var (1)

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, AK Parti'nin iktidara gelmesinden itibaren Türkiye'yi gündemi belirlenen bir ülke konumundan çıkarıp gündem belirleyen b

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, AK Parti'nin iktidara gelmesinden itibaren Türkiye'yi gündemi belirlenen bir ülke konumundan çıkarıp gündem belirleyen bir ülke haline getirdiklerini söyledi.

Denizli'de referanduma 'evet' mitinginde vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin sadece ekonomik anlamda değil, siyasi anlamda da itibarının yükseltildiğini söyledi. İktidara geldiklerinde ülkenin borç yükü altında olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Biz iktidara geldiğimizde Merkez Bankası'nın kasasında 26 milyar dolar vardı. Şimdi 75 milyar dolar var. Bazıları IMF'siz yapamazsınız dediler biz 2,5 yıldır IMF'siz yapıyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar borç ödeyemez, biz hem borç ödüyoruz hem de Merkez Bankası'nın kasasını dolduruyoruz. Biz borç ödüyoruz. Şu anda tüm dünyada Türkiye konuşuluyor tüm dünyada Türkiye'nin ekonomik büyümesinden bahsediliyor. Artık bu iktidara güven var." diye konuştu.

Türkiye'nin son 7,5 yılda hem ekonomik gücünün arttığını, hem de itibarının yükseldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün tezlerini savunan Türkiye var. Gündemi belirlenen bir ülkeden gündem belirleyen bir ülke konumuna yükselttik. Bu iş yürek işidir yürek. Milletini istismar edenlerin halini görenleri görüyorsunuz değil mi? " dedi.