AK Partili Başer: Yeni anayasa YAŞ kararlarına yargı yolu açıyor

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, "Yeni Anayasayla hem Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı hem de HSYK'nın vermiş olduğu kararlara karşı yargı

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, "Yeni Anayasayla hem Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı hem de HSYK'nın vermiş olduğu kararlara karşı yargı yolu açıyoruz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, il teşkilatı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'in de katıldığı sivil toplum temsilcileri ziyaretlerini Ziraat Odası, Ticaret Borsası ve YASİAD ile sürdürürdü. Başkan Başer, yaptığı açıklamada Hukukun üstün olduğu bir ülkede kanunlar çerçevesinde herkesin eşit olduğunu ifade ederek,"Yeni Anayasa ile hem Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı yargı yolunu açıyoruz. Hem HSYK'nın vermiş olduğu kararlara karşı yargı yolu açıyoruz. Dolayısıyla Ülkemizi daha demokrat daha özgür, daha katılımcı ve batı standartlarında bir ülke olması için bununla ilgili düzenlemeler getiriyoruz." dedi.

Anayasanın geçici 15. maddesinin kaldırılması yönünde düzenlemenin olduğuna dikkat çeken Başer, şöyle konuştu: Söz konusu madde geçmiş dönemde 1961 ihtilali başta olmak üzere o zaman toplumumuzun büyük bir çoğunlu Menderes ve arkadaşlarına ülkeyi yönetmesi için teveccüh göstererek onlara o görevi tebliğ etmişlerdi. Ancak o insanları sorgusuz, sualsiz iki arkadaşı ile birlikte astık. Ama bu zamana kadar onları asan insanlardan hesap sorulmadı. Yine aynı şekilde 1971 muhtırasında yüzlerce insanımız asıldı ama hesap sorulmadı. 1982 yılındaki darbede sağ ve sol görüşlü bir çok insanımız mağdur edildi, mahkum edildi. Mamak'ta, Sinop'ta, Diyarbakır'da, Yozgat ve cezaevlerinde işkence gördü. Ama hiç kimseden hesap sorulmadı. Yine aynı şekilde geçmiş dönemde Türkiye bir 28 Şubat'ı yaşadı. Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz darbe planları ile otur kalkar olduk. Yine aynı şekilde 27 Nisan Muhtırasını gördü ülkemiz. Biz arzu ediyoruz ki Ülkemiz gerçek manada hukukun hakim olduğu, üstünlerin hukuku değil, hukukun olduğu bir ülke olmasını arzu ediyoruz. Bundan sonra biz istiyoruz ve arzu ediyoruz ki. Yeni bir darbe heveskarları çıkmasın ve herkes yapmış olduğu işlem ve eylemlerden dolayı yargı önünde hesap verebilsin istiyoruz. Dolayısıyla getirilen düzenlemelerin AK Partinin şahsi kimliği ile ilgili bir düzenleme değil, toplumun 72 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir mesele olduğunu düşünüyoruz."

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Rahmi Nazlıoğlu'da ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu anayasa değişikliği ülkemizin demokratikleşmesi açısından çok önemli. AK Parti'nin oylaması gibi göstererek vatandaşı yanıltıyorlar. AK Partinin oylaması değil, ülkemizin daha demokrasileşmesi, gençlerimizin daha aydınlığa kavuşması için yapılan bir oylamadır. Bu yüzden ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım 'evet' diyeceğiz." dedi