Lübnan Ve İsrail Askerleri Arasındaki Çatışma

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bugün İsrail ile Lübnan askerleri arasında sınırda çıkan çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in tekrar saldırması durumunda sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Lübnanlı Şii hareketi lideri Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, 2 Lübnan askeri, 1 İsrailli komutan ve 1 gazetecinin hayatını kaybettiği sınır bölgesinde çıkan silahlı çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Lübnan ordusunun İsrail'in saldırısına karşı "kahramanca" karşı koyduğunu söyleyen Nasrallah, ancak bir dahaki sefer Hizbullah'ın sessiz kalmayacağını söyledi. Video konferans yoluyla kendisini dinleyen binlerce taraftarına konuşan Nasrallah, "Bu sefer bekledik ve izledik, ancak bir dahaki sefer
sessiz kalmayacağız. İsrail'in Lübnan'a saldırıları hiçbir zaman durmadı. Kayıtsız kalmayacağız, ordumuza uzanan elleri keseceğiz" dedi.
Lübnan'ın eski Başbakanı Hariri cinayetiyle ilgili olarak da İsrail'i suçlayan Nasrallah, bu konuyla ilgili hafta sonu elindeki kanıtları açıklayacağını söyledi. Nasrallah, "Başbakan Hariri cinayetiyle ilgili İsrail'i sorumlu buluyorum. Bunu, Pazar günü düzenleyeceğim basın toplantısında elimdeki hassas bilgileri açıklayarak kanıtlayacağım" dedi. Nasrallah, İsrail ajanlarının cinayeti Hizbullah'ın üzerine yıkma girişiminde olduğunu gösteren ses kaydı bulunduğunu iddia etti.