Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex: Hocamla aramızda herhangi bir problem yok

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza, Aykut Kocaman'la herhangi bir problemi olmadığını belirtirken, maçlarda ilk 11'de başlayabileceği gibi

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza, Aykut Kocaman'la herhangi bir problemi olmadığını belirtirken, maçlarda ilk 11'de başlayabileceği gibi yedek de kalabileceğini söyledi.

Alex ve Emre Belözoğlu Sancaktepe Can Bartu Tesisleri basın odasında antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alex, teknik direktör Aykut Kocaman ile arasında bir sorun olup olmadığı yönünde sorulara karşın şu yanıtı verdi: "Hocamızla aramızda herhangi bir problem yok. İlk 11'de de başlayabilirim yedekte kalabilirim. Geldiğimden beri idmanlara çıkıyorum. Hocamız benimle konuşmak istediği zaman konuşuyoruz, grup olarak konuşmalar yapıyoruz. Ben bu takımın bir parçasıyım. Takımda kimin oynayacağına kimin yedek kalacağına hocamız karar verir. Ben de onun kararlarına sonuna kadar saygı duyuyorum. Bizim aramızda herhangi bir sorun yok. Sorunları yaratan sizlersiniz. Bazı şeyleri varmış gibi kendiniz yaratıyorsunuz. Basında Robinho Beşiktaş'a gelecek diye haberler çıktı. Daha sonra Robinho bırakın telefon almayı, Beşiktaş adını dahi duymadığını söyledi. Şimdi kim doğruyu söylüyor."

Emre Belözoğlu da kaptanına destek verirken, görüşlerini şöyle dile getirdi: "Ben de Alex'in görüşlerine katılıyorum. Maçta oyundan çıkıyorum. Aykut hoca, yüzümü okşuyor sizler Aykut hoca ile Emre tartıştılar diye haberler yapıyorsunuz. Eşim de eve gittiğimde bana bu haberleri soruyor. Alex'in söylediği çok doğru, biz bu malzemeyi vermiyoruz size. Bir şekilde idmandan ayrılıyorum, daha sonra sizler bu olayın bir geçmişi var, bu olayın bir geçmişi varmış gibi haberler yapıyorsunuz."

"Ortasahada ileriye dönük oynasan daha fazla gol atarsın, orta sahada çok mücadele ediyorsun bu nedenle de ofansta oyundan düşüyorsun şeklinde bir kanı var buna sen ne yanıt veriyorsun?" şeklindeki bir soruyu ise Emre, "15 senedir forma giyiyorum. Profesyonel anlamda bir iki sene forvete yakın oynadım. Inter ve Newcastle United'da olsun ortanın merkezinde oyunun her iki tarafını da oynamaya çalışan, defansif yönü daha ağırlıklı oynuyorum. Hep önümde forvete yakın iki isim var, defansif oynuyorum. Ama mevcut kadroda goller atabilecek çok oyuncular var. Ben buların arkasında mücadele eden savaşan bir oyuncuyum, takımın hamalı olmaktan memnunum." karşılığını verdi.

"PAOK maçında neden erken oyundan çıktın, sen çıkınca ortasaha oyundan düştü" yönünde bir soruya da Emre, oyundan kendi isteğimle çıktığını ifade ederek, "Ayağımdaki kramp geçmiyordu. Maçın bitmesine 15 dakika vardı, sahada yürür gibiydim. Takımı 10 kişi bırakacak gibiydim. Benim yerime daha diri bir oyuncu girmesi gerektiğini düşündüm. Ben sezon başı kampını iyi geçirmedim. Fizik olarak da iyi durumda değilim. Ayağımdaki kramp nedeniyle çıkmak zorunda kaldım. Ben saha içinde bir şekilde kendimi dinlendireyim şeklinde hiçbir şekilde düşünmedim. O an içimde ne kadar güç varsa mücadele ettim. Yapabileceğim ne varsa güç olarak onu vermeye çalıştım." şeklinde cevapladı.

Emre, şu anda takımda çok kırılgan bir yapı olduğunu da belirtirken, şöyle devam etti: "Bence de en büyük problemimiz yapımımızın çok kırılgan olması. Takım kötü gittiğinde reaksiyon gösterecek bir yapımız yok. Takımın oturması için bir süreye ihtiyaç var. Belli bölümlerinde iyi belli bölümlerinde kötü oynuyoruz. Ama futbol sonuca bağlı oynanıyor. Almanya'da Galatasaray ile oynadığımız hazırlık maçında iyi oynamadık, sadece iyi mücadele ettik. Ama buraya geldiğimizde her şey güllük gülistanlık gibi gösterildi. Türkiye'de skora endeksli konuşmalar yapılıyor."

Bir muhabirin "Takıma Tuncay gibi takımı ateşleyecek, mücadele edecek bir futbolcuya ihtiyaç olduğu konuşuluyor" şeklindeki düşüncesine ise Emre, "Tuncay camiada sevilen bir oyuncu. Takımda böyle bir oyuncunun olması iyi olabilir. Evet bazı oyuncular bu anlamda takımı kamçılamalı." diyerek düşünceye destek verdi.

Son olarak Alex'e yeni transfer Niang'ın sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu, "Niang için konuşmak için erken. Daha zaman vermek gerekir, daha iki maç oynadı. Marsilya'da gol kralı olmuş, şampiyonluk yaşamış, Bana göre çok kaliteli bir oyuncu. Neler yapabileceğini görmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE, MANİSASPOR HAZIRLIKLARIN ARA VERMEDEN BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında pazar günü Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Manisspor'la karşılaşacak olan Fenerbahçe, bu maçın hazırlıklarına başladı.

UEFA Avrupa Ligi play-off maçında dün oynanan karşılaşmada Paok'a elenen sarı - lacivertliler, lig mesaisine başladı. Can Bartu Kamp Merkezi'nde Manisaspor maçının hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe'de dünkü karşılaşmada forma giyen oyuncular yenileme çalışması yaptıktan sonra tesislere girerken, diğer futbolcular 5'e 2 ve dar alanda top kapma çalışması gerçekleştirdi.

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN DURUMU

PAOK maçında ameliyat olduğu omzundan sakatlandığı ve en az 3 hafta oynayamaz şeklinde görüşler oluşan Gökhan Gönül'den sevindirici haber geldi. Çekilen MR neticesinde ameliyat olduğu bölgesi temiz çıkan genç futbolcunun ameliyatlık durumunun olmadığı sadece zedelenme olduğu, formasına 7 ila 10 gün içinde kavuşacağı açıklandı.

Volkan Demirel'in ise adalesindeki yırtık nedeniyle en az takımdan 2 hafta uzak kalacağı öğrenildi. Bir başka sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu ise kasığındaki ağrılar nedeniyle tedavisine devam edildiği belirtilirken, milli takımdan 1 maçlık affını istediği kaydedildi. Yine PAOK maçında sağ ayağında darbeye bağlı ödem oluşan Semih Şentürk fizyoterapist eşliğinde çalışmalara başladı. Uğur Boral'ın ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.