Manavgat'ta 30 köy muhtarı maaş artışı için imza topladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 30 köy muhtarı, maaşlarının artması için imza topladı. İmza kampanyasını yürüten Manavgat'ın Hocalar Köyü Muhtarı Hüsey

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 30 köy muhtarı, maaşlarının artması için imza topladı. İmza kampanyasını yürüten Manavgat'ın Hocalar Köyü Muhtarı Hüseyin Yanar, aldıkları 320 lira maaşın yetmediğini söyledi.

Topladıkları 30 imzayı İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a gönderdiklerini belirten muhtar Yanar, maaşlarının asgari ücrete eşdeğer olmasını istediklerini kaydetti. Muhtarların, ülkede demokrasinin pekişmesi adına köylerde seçimle iş başına gelen mülki amir konumunda olduğunu belirten Yanar, demokrasinin teminatı muhtarların 320 lira olan maaşlarının çok az olduğunu ifade etti.

Yanar, "Çoğu davetlerde yol masraflarını cebimizden karşılıyoruz. Köy muhtarının, mahalle muhtarlarına göre giderleri daha fazla. İlçe ve şehir merkezinde görev yapan muhtarlar işlemler için para alabiliyor. Köy muhtarları ise yazdıkları dilekçenin kağıdını bile ceplerinden ödüyor. Zaten sosyal güvencemiz yok. Hükümetin, muhtarların maaşını en az asgari ücret seviyesine çekmesini istiyoruz. Kamu görevi yapıyoruz, sosyal güvencemiz yok. Yetkililerin, bu çelişkiyi bir an önce gidermesini istiyoruz." diye konuştu.