'Evet' oyu kullanacak olan MHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti

Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Alanözü beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Durmuş Ali Küçükkara, partisinin referandum sürecindeki politikasına is

Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Alanözü beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Durmuş Ali Küçükkara, partisinin referandum sürecindeki politikasına isyan etti. Referandumda 'Evet' oyu kullanacağını belirten Küçükkara, MHP'den istifa etti.

Küçükkara, yaptığı açıklamada, yıllardır gururla taşıdığı MHP kimliğini referandum sürecinde taşımayacağını, bunun sebebinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP ile ortak ve tabanla zıt hareket etmesi olduğunu söyledi.

"Halk oylamasına sunulacak sivil anayasanın getirdiği özgürlükleri görmezden gelen partisiyle bu süreçten sonra yollarını ayırdığını" kaydeden Küçükkara, ''Partim halkla çatışma içine girdi. 12 Eylül'de çekilen eziyetleri görmezden gelerek geçmişiyle yüzleşmekten çekindi. Bu saatten sonra referandum sürecinde 'Evet' diyeceğimi belirterek, gururla taşıdığım MHP kimliğimden istifa ediyorum'' diye konuştu.