Çin Basketbol Milli Takımı Ankara'da yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası'na katılacak Çin, Ankara'da yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı.

İstanbul üzerind

Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Şampiyonası'na katılacak Çin, Ankara'da yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı.

İstanbul üzerinden aktarmalı olarak Ankara'ya gelen Çin kafilesi akşam saatlerinde kamp yapacağı otele yerleşti. Gün içerisinde Ankara'ya gelen Rusya ve Yunanistan içimher hangi bir güvenlik önlemi alımazken bu takımlara sadece bir trafik aracı eskortluk yaptı. Akşam Ankara'ya gelen Çin takımı ise yoğun güvenlik önlemleriyle karşılandı. Takım gelmeden önce takım otobüsü çevresinde önlem alan Ankara polisi takımın havaalanından çıkışı esnasında ise otobüs hattı boyun bir koridor oluşturarak oynculara yönelik yapılacak herhangi bir eylemi engellemeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre Rusya ve Yunanistan takımlarına nazaran Çin takımı için alınan bu önlemin Çin'de Uygur Türkleri'ne uygulanan politikalar olduğu öğrenildi. Bu nedenle Çin Milli takımına karşı her hangi bir eylem olmaması için polisin yoğun güenlik önlemi aldığı kaydedildi.

A Milli Basketbol Takımı'nın da yer aldığı C Grubu'nda mücadele edecek Çin Milli Takımı'nın Baş Antrenörlüğünü Bob Donewald yaparken kafilede 12 oyuncu bulunuyor.