MHP'li Çobanoğlu: Bu düzenlemeyle bir kişiyi yargılasınlar siyaseti bırakırım

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, hükümetin 12 Eylül'de darbe yapanları bahane ederek anayasa değişikliği yaptığını iddia ederek, "Bu düzen

MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, hükümetin 12 Eylül'de darbe yapanları bahane ederek anayasa değişikliği yaptığını iddia ederek, "Bu düzenlemeyle bir tek kişiyi yargılasınlar ben siyaseti bırakırım." dedi.

Partisinin Kayseri İl Başkanlığı tarafından yürütülen referandum çalışmalarına katılan Çobanoğlu, "Biz MHP olarak, 69 milletvekili olarak mecliste dik duruşumuzu gösterdik, bütün ülkücüler sandıkta dik duruşunu gösterecek, 'hayır' diyecektir. Biz neye hayır diyeceğimizi çok iyi biliyoruz. Milletimize anlatmaya da gayret ediyoruz. 40 yıldan beri Türk Milletini aldatmadık. Hep doğruları söyledik. Bizim tek gömleğimiz oldu, hiç gömlek değiştirmedik, o da ülkücü gömleği. Eğer bu anayasa paketinde, devlet, millet, yoksulluk, yolsuzluk, dokunulmazlık, terör, işçi ve işsizlik, emekli, memur, esnaf ve köylü için bir madde varsa göstersinler, alınlarını karışlarım. Ağızlarına sakız ettikleri, 12 Eylülü yapanları yargılamak. Bu düzenlemeyle bir tek kişiyi yargılasınlar ben siyaseti bırakırım, ben hukukçuyum, bu bir aldatma ve kandırmadır. Biz milletimize güveniyoruz, kararına saygılıyız. Her şeyin hayırlısı iyidir." şeklinde konuştu.