Göz Protezi Yaptırmak İsteyen Vatandaş, Yardım İstiyor

Erzurumlu 55 yaşındaki emekli memur Sebahattin Karataş, 1986 yılında kaybettiği gözüne protez yaptırmak için mücadelesini sürdürüyor

Göz Protezi Yaptırmak İsteyen Vatandaş, Yardım İstiyor
Erzurumlu 55 yaşındaki emekli memur Sebahattin Karataş, 1986 yılında kaybettiği gözüne protez yaptırmak için mücadelesini sürdürüyor. Karataş, hiç bir devlet hastanesinin göz protezi yapmadığını özel hastanede yapılan protezin maliyetini de emekli sandığının karşılamadığını belirtti.
1986 yılında sağ gözünü kaybeden sol gözünde de görme eksikliği olan Sebahattin Karataş, göz protezi yaptırmak için yetkililerden destek bekliyor. Erzurum'da bir kamu kurumundan emekli olduğunu ve göz protezi yaptırabilmek için bir çok ilgili merci ye müracaatta bulunduğunu ancak sonuç alamadığını belirten Karataş, "Ben gözümden dolayı aşırı derecede rahatsızım. Erzurum'da tüm devlet hastanelerine gittim. Hastanelerden bana devlet hastanelerinde göz protezi yapamıyoruz diyerek raporlar verdiler. Ankara, İstanbul'da ki bazı özel hastanelerde göz protezi yapıyormuşlar. Ben de protez yaptırmak istiyorum. Emekliyim ancak emekli sandığı özel hastanede yaptıracağım masrafı karşılamıyor. Ben zaten 800 bin lira maaş alıyorum. Ailem ve çocuklarım, ev kira zor durumdayım. Birilerinin beni duyarak yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.