Hayırsever İşadamı Hayri Yıldız, SHÇEK'da barınan çocuklara iftar verdi

Yozgat eğitimine önemli katkıları bulunan hayırsever işadamı Hayri Yıldız, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yozgat Çocuk Yuva

Yozgat eğitimine önemli katkıları bulunan hayırsever işadamı Hayri Yıldız, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yozgat Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdunda barınan çocuklara iftar yemeği verdi.

Yozgat Galata Çamlık Otelde işadamı Hayri Yıldız tarafından verilen iftar yemeğine Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri ve SHEÇEK'da barınan çocuklar katıldı.

Vali Şentürk, iftar sonrası yaptığı konuşmada çocuklarla birlikte oruç açmanın bambaşka bir duygu olduğunu belirterek, "Öncelikle bizi bu ramazana eriştiren Rabbimize hamd ediyorum. Bu güzel nimetleri bize verdiği için ve çok kıymetli işadamımız TBMM'den Üstün Hizmet Ödülü alan değerli işadamımız Hayri Yıldız Beyefendiye çok teşekkür ediyorum." dedi.

Çocukların bir çiçek olduğunu ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın her biri bir çiçektir. Şuan burada onlarla birlikte olmak bizlere büyük mutluluk vermiştir. Değerli işadamımız Yozgat platformunu üstlenen Hayri Yıldız Beyefendi çocuklarımızla iftar yapmak istemesi bizleri son derece memnun etmiştir. Ayrıca çocuklarımızın çok sevdiği dondurmayı da özel olarak Atatürk Orman Çiftliğinden getirmesi çocuklarımızın sevincini bir kat daha artırmıştır. Bizler bu gibi ortamın sağlanması yurt ve yuvada kalan çocukların çok iyi yetişmesi için büyük gayret içerisindeyiz. Önemli olan çocuklarımızın çok iyi yetişerek, memleketine ve milletine faydalı bir insan olarak yetişmelerini sağlamak. Onlardan çok şey bekliyoruz, onlardan ümitliyiz. Ben ülkemizin birçok yerinde görev yaptım. Yozgat'taki çocuk yuvamız çok güzel öğretmenleri çok şefkatli, bu sene yetiştirme yurdundan üniversite sınavlarına 6 öğrencimiz girdi 5'i fakülte ve yüksek okullara yerleşti, buda bizi son derece mutlu etmiştir. Çocuk yuvamız ve yetiştirme yurdumuz il genelindeki yetiştirme yurtları arasında düzenlenen yarışmalarda 4'üncü olmuştur. Bu yemeği düzenledikleri için işadamı Hayri Yıldız Bey'e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Vali Şentürk öğrenciler arasında ödüllü şiir yarışması düzenledi. En güzel şiir okuyan 3 öğrenciye İşadamı Hayri Yıldız ve Bilal Şahin Bin 500 TL para ödülü verdi. Vali Şentürk'te bayram öncesi çocukları sevindirecek bir hediye vereceğini belirtti. Ayrıca TSO Başkanı Metin Özışık'ta yurt ve yuvada kalan bütün çocuklara bayram öncesi bayramlık kıyafet hediye edeceğini söyledi.