Yıldız Savaşları hayranları, bu kez yardım için toplandı

Üzerinden 33 yıl geçen ünlü bilim kurgu filmi Yıldız Savaşları hayranları bu kez yardım için toplandı. Filmin hayranları için düzenlenen etkinliğin ge

Üzerinden 33 yıl geçen ünlü bilim kurgu filmi Yıldız Savaşları hayranları bu kez yardım için toplandı. Filmin hayranları için düzenlenen etkinliğin geliri ABD'deki St. Judes Hastanesi'nin Çocuk Araştırma Bölümü'ne bağışlanacak.

Yıldız Savaşları – İmparator serisinin 30.yılını kutlayan hayranları, filmin hem 30.yılını kutladı hem de toplanılan yardımlarla özel bir hastanenin çocuk araştırma bölümüne katkıda bulunmuş oldu. 2 gün süren 30. yıl kutlamasına katılan çocuklar ve aileleri, Yıldız Savaşları'nda oynayan karakterlerin maketlerini satın aldı. 2 günlük kutlama sonunda 1.5 milyon maketin satıldığı açıklandı. Satılan maketlerden elde edilen gelir, özel bir hastaneye bağışlanacak. Etkinlikte ayrıca filmin bazı karakterleri özel kostümlerle canlandırıldı. Programa çocuklarıyla birlikte katılan anne babalar da renkli görüntüler oluşturdu.

George Lucas tarafından 33 yıl önce oluşturulan bilim kurgu filmi Yıldız Savaşları (Star Wars) efsane bir yapıt olarak akıllarda yer edindi. Özellikle çocuk ve genç kesimin büyük beğenisini kazanan filmin ilk serisi 1977 yılında gösterime girdi. Filmin ikinci serisi Yıldız Savaşları-İmparator filmi ise 1980 yılında gösterildi.Toplam 7 seriden oluşan filmin son serisi Yıldız Savaşları – Klon Savaşları 2008 yılında gösterime girmişti.