Danimarka polisinin ihmali teröristi serbest bıraktırdı

ROJ TV'ye kapatma davasında kilit bir ismin Danimarka polisinin ihmali yüzünden kaçtığı öne sürüldü.

Berlingske Tidende gazetesinin haberine gör

ROJ TV'ye kapatma davasında kilit bir ismin Danimarka polisinin ihmali yüzünden kaçtığı öne sürüldü.

Berlingske Tidende gazetesinin haberine göre, ROJ TV eski müdürü İran asıllı Manuşehr Zonoozi'yi tehditle işten kovan Hamza kod adlı Abdullah Şen adlı PKK'lı Belçika'da yakalandı fakat Danimarka polisin ihmali yüzünden serbest bırakıldı. Türkiye'nin 5 yıldan beri kapatılmasını istediği PKK'nın yayın organı ROJ TV davasında açılacak bir davada kilit tanık olacağı belirtilen terörist Abdullah Şen'i geçtiğimiz mart ayında tutuklayan Belçika, Danimarka ve Almanya'nın bilgi vermeyi ihmal etmesi nedeniyle Şen'i bir süre sonra salıverildi.

Bu arada, Hamza kod Abdullah Şen hakkında Şubat ayında Almanya'da bu ülkedeki faaliyetleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen, Berlin'in Brüksel'i bu konuda bilgilendirmediği belirtildi.

Belçika polisin 5 Mart'ta Brüksel yakınlarında bulunan ROJ TV stüdyoları ve PKK hücrelerine yaptığı büyük operasyonda yakalanan Hamza kod adlı teröristin ifade sırasında 'dağa gideceğini' söylediği ifade edildi. Hamza kod adlı teröristin bu operasyon sonrası nereye kaçtığının bilinmediğinin altı çizildi.

Danimarka polisinin bu büyük ihmali üzerine ana muhalefet partisi Sosyal Demokratlar ile Liberal-Muhafazakar koalisyon hükümetini dışarıdan destekleyen aşırı sağ eğilimli Danimarka Halk Partisi Adalet Bakanı Lars Barfoed'den açıklama istedi.