Bayburt'ta 10 işletmenin yılda 15 bin ton üretim yapabileceği doğal taş rezervi bulunuyor

Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan Ön Bölgesel Gelişme Planı'na göre Bayburt'ta yılda 15 bin ton üretim yapabilecek 10 işletmeyi 20 yıl besley

Erzurum-Erzincan-Bayburt illerini kapsayan Ön Bölgesel Gelişme Planı'na göre Bayburt'ta yılda 15 bin ton üretim yapabilecek 10 işletmeyi 20 yıl besleyecek doğal taş rezervi bulunduğu belirtildi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından hazırlanan TRA1 Düzey 2 Bölgesi Ön Bölgesel Gelişme Planı'nda, Bayburt'ta sanayi ve tarım sektöründe yatırım yapılabilecek sektörlerle ilgili önemli tespitler yer alıyor. Sanayi bakımından gelişmemiş olan Bayburt'ta ekonominin daha çok tarım ve hayvancılıktan sağlandığı belirtilen tespitte, Bayburt'un doğal kaynaklarına dikkat çekiliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en zengin mermer, traverten, kireç taşı, tüff gibi doğal taş rezervlerine sahip olduğu belirtilen Bayburt'ta, yıllık 15 bin ton üretim yapabilecek 10 işletmeyi 20 yıl boyunca besleyecek potansiyel doğal taş rezervi bulunduğu bilgisine yer verildi. Bu kapsamda gelişme planında mermer doğal taş işlemesi, süt işleme tesisi, kaynak suyu şişeleme, atölye el halıcılığı, kilim ve ehram dokumacılığı ürünleri, tuz ruhu ve çamaşır suyu gibi temizleme malzemeleri imalatı, çay kurutma tesisi, plastik eşya ve ambalaj malzemesi sektörlerine yatırım öneriliyor.

Öte yandan Bayburt'ta 2009 yılı itibariyle 81 adet arama ve 12 işletme ruhsatı bulunduğu kaydedildi.