Üstgeçit yapılınca 'mahalleyi satmaktan' vazgeçtiler

Kütahya'da, kent merkezine ulaşımda yaşanan sorunlara dikkati çekmek amacıyla 4 yıl önce ''Satılık mahalle'' kampanyası başlatan Vefa Mahallesi sakinleri, belediye tarafından yaptırılan köprülü kavşağın hizmete girdiği törende, ''Mahallemizi satmaktan vazgeçtik'' yazılı pankart astı.

Üstgeçit yapılınca 'mahalleyi satmaktan' vazgeçtiler
Alınan bilgiye göre, demir yolu ve çevre yolu nedeniyle ölümlü trafik kazalarına ve kent merkezine ulaşımda yaşanan sorunlara dikkati çekmek isteyen mahalle halkı, 4 yıl önce muhtar Mustafa Daşdelen öncülüğünde bir kampanya başlatmıştı.

Yol ve köprü yaptırana mahalleyi satacaklarını ilan eden vatandaşlar, buradaki caminin duvarına ''Vefa Mahallesi satılıktır'', ''Sakinlerinden satılık kelepir mahalle'', ''Yetti gari, mahalleyi satıyoruz'', ''Yolsuz, köprüsüz mahalle satılıktır'' yazıları aşmışlardı.

Birbirine paralel olan çevre yolu ile demir yolu üzerine araçların da rahatça kullanabileceği bir köprü yapılması taleplerinin yıllardır kabul edilmediğini dile getiren vatandaşlar, bir an önce sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım istemişti.

Bunun üzerine harekete geçen Kütahya Belediyesi, yaklaşık 2 bin hanede 10 binden fazla kişinin yaşadığı mahallenin ulaşım sorununun çözülmesi için geçen yıl öz kaynaklarıyla köprülü kavşak yapımını başlattı.

Yapımı tamamlanan kavşağın hizmete girmesi dolayısıyla gerçekleştirilen törene katılan mahalle sakinleri, ''Mahallemizi satmaktan vazgeçtik'' yazan pankartı yaya üst geçidine asarak, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve belediyeye teşekkür etti.

KÜTAHYA'NIN KANAYAN YARASIYDI

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, Vefa Mahallesi'ni kent merkezine bağlayan üst geçidin hayırlı olmasını diledi.Kocatepe, şöyle konuştu:

''Burası aynı zamanda gelişmekte olan bir mahalle, uzun vadede yeni okul ve yeni tesisler de yapmayı düşünüyoruz. Mahallemizin ana merkezle olan bağlantısını bu üst geçit, yeni bir ulaşım boyutuyla bize tanıttı. Şehrimizi tek düzelikten kurtardı, kentimize yeni bir özellik kattı. Hem demir yolunu hem kara yolunu geçen belki Türkiye'deki ilk üst geçit olma özelliğini taşıyor. Emeği geçenleri kutluyorum.''

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da mahalle sakinlerinin önceki yıllarda ilin yönetim kademesindeki herkese ve hükümet yetkililerine bu sorunu duyurduğunu dile getiren İça, şunları kaydetti:

''Devlete ait olan çevre ve demir yollarını geçmek üzere böyle bir projeyi hazırladığımızda devletimizden destek bekledik. Ancak bunun uzun süreceğini öngörerek bir an evvel başlamak zorunda kaldık. Bugün de (İyi ki başlamışız) diyoruz. Çevre yolunu 62 metre, demir yolunu 27 metre geçen bu geçitte, 5 tane çevre toplayıcı yol, 3 tane yürüyen merdivenli ve üzeri kapalı yaya geçidi bulunuyor. 2.3 kilometre uzunluğunda toplayıcı yolları var. Böylesine bir proje çok kısa sürede gerçekleşmiştir. Proje için yaklaşık 10 milyon lira harcanmıştır.''

İça, köprülü kavşağın bitişiğinde kente özgü ürünlerin satışının yapılabileceği iş yerleri ve vatandaşların dinlenmesi için parklar bulunduğu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından köprülü kavşağın açılışı gerçekleştirildi.

kaynak:zaman