Beş yıldızlı Makissos termal otel için sondaj çalışmaları başladı

Kırşehir'de Akbayır mevkiinde yapımı devam eden 5 yıldızlı Makissos termal otelinin önümüzdeki yılın başında hizmete açılacak olması nedeniyle Kırşehi

Kırşehir'de Akbayır mevkiinde yapımı devam eden 5 yıldızlı Makissos termal otelinin önümüzdeki yılın başında hizmete açılacak olması nedeniyle Kırşehir Termal Turizm ve Sanayi AŞ iki kuyuda sondaja başladı. Sondajların derinliği 400 metreyi buluyor.

Üçgöz mevkiinde Kılıçözü Irmağı'nın kenarında sondaj çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, "Jeotermalde şu anda 2 tane sondaj çalışmamız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi reenjeksiyon sondaj kuyusu. Bu jeotermal şirketimiz tarafından ihaleye çıkıldı. Müteahhide verildi. Şu anda MENSU Sondaj tarafından çalışmalar devam ediyor. 400 metreye kadar bir sondaj açacağız. Buradaki deneyler sonucu uygun olursa şu anda Terme'de ısıtmada kullanıp da dışarıya akıttığımız suyu yeraltı suyunu beslemek amacıyla buraya basacağız. Diğer kuyumuz da Makissos termal köyün sıcak su ihtiyacını karşılamak amacıyla açılıyor. Terme bölgemizde 400 metreye yakın bir sondaj açılıyor. Eğer yeterli su bulunursa ihtiyacı kadar olanı otele vereceğiz. Kalan kısmı da İl Özel İdaresi olarak değerlendireceğiz." dedi.

Bektaş Aydoğan jeotermal enerjinin tasarruflu kullanımını sağlamak amacıyla açılacak kuyuların sondaj işleminin özel bir firma tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi.