Gönül Köprüsü İle Van'dan Gümüşhane'ye Gelen Öğrenciler İçin Veda Eğlencesi Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Gümüşhane'ye gelen Vanlı öğrenciler kendileri için düzenlenen gecede horon, kolbastı ve halay oynadı.

Gönül Köprüsü İle Van'dan Gümüşhane'ye Gelen Öğrenciler İçin Veda Eğlencesi Düzenlendi
Gümüşhane'nin tarihi ve turistik mekanlarını 5 günden beri gezen 170 öğrenci ile 15 öğretmen onuruna Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, müzik ve eğlence gecesi düzenlendi. Tarihi Balyemez Konağı'nda düzenlenen gecede yaşıtları ile halay ve horon çekerek eğlenen Vanlı öğrenciler kolbastı gösterisi de sundu. Gümüşhane'de kendilerini misafir etmekten mutlu olduklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Gönül Köprüsü projesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek gençlerin Türkiye'nin değişik illerine gönderilmesi ile oradaki kardeşleriyle gönül bağlarının güçlendirildiğini söyledi. Yıldırım, şunları söyledi:
"Artık sizler bir ilin insanı değilsiniz ne Van'ın insanı ne Gümüşhane'nin insanı siz hepiniz Türkiye'nin hatta Dünya'nın birer insanısınız kendinizi çok büyük ve çok güçlü olarak görün."
Konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte halay çeken Müdür Ferda Yıldırım'a öğretmenler de katıldı. Gece şarkı ve türkü ile devam etti.