Cihan Haber Ajansı Gündemi

Şemdinli'de şehit olan 3 asker memleketlerinde toprağa verilecek. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Karakolu'nun üst bölgesinde çıkan çatış

Şemdinli'de şehit olan 3 asker memleketlerinde toprağa verilecek. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Beyyurdu Karakolu'nun üst bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan er Mahmut Yalçındağ Gaziantep'te, Erkan Akdeniz Iğdır'da, Volkan Yulalı ise Kars'ta kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, D-8 Zirvesi için Nijerya'ya gidecek. Gül, Ankara'dan ayrılmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak. Cumhurbaşkanı Gül, daha öncesinde ise Zambiya Büyükelçisi Johnston Farewell Chizinga'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (12.45/11.00)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleşecek. Toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor. (10.00)

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kars eski Milletvekili Kerem Güneş için TBMM'de düzenlenecek törene katılacak. (12.00)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulkadir Aksu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nda Nobel ödüllü 111 bilim adamının katılacağı bilgi paylaşımı toplantılarının organizasyonunda yer alacak YÖK, TÜRSAB, THY ve TUROB kurumları arasında işbirliği protokolü imzalanacak. (10.30)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde KOBİ yetkilileriyle toplantı yapacak. (13.00)

CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Meclis'te partileri adına basın toplantısı yapacaklar. (11.30/12.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, medya temsilcileriyle Ankara Rixos Otel'de bir arya gelecek. (13.00)

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi başkanlığındaki heyet, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'ni ziyaret edecek. (13.30)

BDP İzmir İl Başkanlığı, Rize Belediye Başkanının Kürt kadınlara yönelik yaptığı açıklamayı protesto edecek. (17.00)

Ankara 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı Rixos Otel'de düzenlenecek. (10.30)

CHP Genel Merkezi tarafından Adana İl Başkanılığı görevine atanan Zeydan Karalar, il binasına giderek görevi devralacak. (11.00)

'Adana'ya Hizmet Edenlere Destek Olalım Platformu' Seyhan Otel'deki programda, Adana'ya hizmet edenlere destek amacıyla basın açıklaması yapacak. (11.00)

İngiltere'de Lordlar Kamarası'na seçilen Türk Meral Ece için Türk Büyükelçiliği'nde bir resepsiyon verildi. Resepsiyona bir mesaj gönderen İngiliz Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, "Türkiye, İngiltere için her zamankinden çok daha önemli bir ortak ülke." dedi. Gecede konuşan Liberal Demokrat Partisi'nin önemli isimlerinden Simon Hughes, Meral Ece'yi övdü. LONDRA

Küresel krizden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de tasarruf tedbirlerinden Kraliçe de nasibini aldı. Kraliyet Sarayı önünde pankart açan bazı göstericiler, Kraliçe'nin harcamalarının kısıtlanması için hükümete çağrıda bulundu. LONDRA

Kraliçe Elizabeth, 34 yıl aradan sonra New York'a geldi. Birleşmiş Milletler'de konuşan Kraliçe, dünyaya birlik ve barış çağrısı yaptı. NEW YORK

SPOR

Fenerbahçeli Semih Şentürk, Intersport Kanyon Mağazası'nda 165 gramlık ağırlığıyla dünyanın en hafif kramponu olma özelliğini taşıyan, sarı üzeri siyah renkteki Adidas F50 adiZero'nun tanıtımını yapacak. (14.15)

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün Avrupa'daki 4. kuşak gurbetçiler için düzenlediği kültürel organizasyonun ilk etabında 350 genç gurbetçi Türkiye'ye gelecek. (15.00)

FIFA2010 Dünya Kupası'nda Almanya ile İspanya son finalist olabilmek için karşı karşıya geliyor. (21.30)

Avusturya'daki yeni sezon ikinci etap çalışmalarını tamamlayan Beşiktaş yurda dönüyor.

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla devam edecek.