Yozgat Valisi Şentürk: Festivallerin amacı kalkınmaya katkı sağlamaktır

Yozgat Valisi Necati Şentürk, festivallerin amacının o yörenin tarih, kültür ve sanatını, sportif, ekonomik ve sosyal aktivitelerle tanıtmak ve sosyo

Yozgat Valisi Necati Şentürk, festivallerin amacının o yörenin tarih, kültür ve sanatını, sportif, ekonomik ve sosyal aktivitelerle tanıtmak ve sosyo ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Yozgat Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Şentürk, Yozgat'ta bu yıl 11.'si düzenlenecek Uluslararası Sürmeli Festivali etkinliklerinin 7 Temmuz'da düzenlenecek gala ile açılacağını ifade etti. Şentürk, "Festivalimiz 8 Temmuz Perşembe günü başlayıp 11 Temmuz Pazar günü sona erecektir. Bu festivalin yapılmasındaki amaç, Yozgat'ın dünyaya tanıtılmasıdır. Bu tür tanıtımlar uluslararası fuarlarla yapıyor ve dünyada büyük revaç gören aktivitelerin başında geliyor. Bu itibarla biz de Yozgat'ı ülkemiz insanına ve yurt dışında bulunan Yozgatlı vatandaşlarımıza ve dünya insanına tanıtmayı amaçlamaktayız." dedi.

Festivalin hedefine ulaşması için tanıtımın en iyi şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Şentürk, "Festivalimize katılmaları için gerekli yerlere davetiyeleri gönderdik, basınımız aracılığıyla da halkımıza ve yurt dışına tanıtılmasını ve duyurulmasını istiyoruz. Festival etkinliklerimize toplumuzun tanıdığı sanatçı, yazar, şair ve bilim adamlarını davet ettik. Ayrıca il dışında yaşayan vatandaşlarımızın bu etkinliğe katılmak için memleketlerine bir kez daha gelmeleri, istiyoruz." dedi.

Festival ile birlikte bir de fuar etkinliğinin de olduğunu hatırlatan Vali Şentürk, şöyle dedi: "Sürmeli Festivali ile ilimizde sanayiyi geliştirmek, ekonomik hayatı canlandırmak ve ilimize yatırımcı getirebilmek, yatırım yapılmasını sağlamak bu vesile ile de istihdama katkıda bulunmak ve işsizlik sorununa kısmen de dolsa bir çözüm bulmayı amaçlamaktayız. Bu yıl fuar alanında bir çok firma stant açacak kendi ürünlerini tanıtacak." diyerek, halkı festival ve fuar etkinliklerine katılmaya davet etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de festivalin Yozgat'ın tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Başer, şöyle konuştu: "Ülkemizdeki yaşanan terör olaylarından, verilen şehitlerimizden dolayı, çok titiz davranıyoruz. PKK terör örgütünün istediği olmasın diye programımızı günün şartlarına göre değerlendirerek, bunu en uygun şekilde yapmayı planladık. Yurt içi ve yurt dışında bulunan tüm Yozgatlı derneklerin iştirak edeceği bir program yaptık. Çevre belediyelerimizin de destek vereceği şekilde, ilimizin tanıtımına çok faydalı güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık ise bu yıl festival etkinliklerinin bir kısmının fuar alanına alınmasından dolayı festival komitesine teşekkür etti. Özışık, şöyle konuştu: "Geçmiş yıllarda fuarın gezme saatleri ile festivalin etkinlik saatleri çakıştığı ve yerleri ayrı olduğundan dolayı sıkıntı çekiyorduk. Bu yıl aynı yerde olması bizim için çok iyi oldu. Bu sene fuarımıza toplam 85 firma katılıyor 2 bin 900 metrekare alan doldu. İlçelerimizden 15 firma, il merkezinden 51, il dışı 19 firma olmak üzere toplam 85 firma fuar alanında stant açacak. Tüm halkımızı fuara davet ediyorum."

Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Vali Necati Şentürk yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt da katıldı.