Annesinin yaptığı döşekte babasıyla antrenman yaparak uluslararası maçlarda birinci oldu

Hatay'ın Erzin ilçesinde zor şartlarda büyük başarı elde eden genç güreşçi herkesin takdirini kazandı.

Erzin'de antrenman için salon ve sporcu

Hatay'ın Erzin ilçesinde zor şartlarda büyük başarı elde eden genç güreşçi herkesin takdirini kazandı.

Erzin'de antrenman için salon ve sporcu bulamayan güreşçi Mehmet Akif Ayaz (17), annesinin yaptığı minderde babası ile güreşerek müsabakalara hazırlanıyor. Mehmet Akif Ayaz bu şekilde hazırlandığı maçlarda büyük başarı elde etti. Ayaz, son olarak Gaziantep'te yapılan Uluslararası güreş turnuvasında ve Adıyaman'da yapılan 5. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Spor Oyunlarında kilosunda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yattığı minderde babası ile antrenman yaparak eksikliğini gidermeye çalışan Ayaz, 6 yıldır yaptığı güreş sporunda, içerisinde 3 Türkiye birinciliğinin de bulunduğu tam 16 madalya kazandı.

Mehmet Akif Ayaz'ın bu azmi kendisi gibi antrenman yapacak saha bulamayınca Londra'da yapılacak 2012 paralimpik olimpiyatlarına gülle yerine tarlada 7 kiloluk taşlarla hazırlanan Kahramanmaraşlı görme engelli milli sporcu Mustafa Çakmak'ı akıllara getirdi.

Aynı zamanda okulunu da aksatmayan Mehmet Akif Ayaz, derslerinde de başarılı olarak lise son sınıfa geçti. Ayaz'ın bu başarısı okul hayatına devam ettiği Erzin Yeşilkent Lisesi öğretmenleri ve arkadaşlarının takdirini kazanmasına neden oldu.

Ata sporu güreşe polis memuru babasının desteği ile 2003 yılında Gaziantep İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde başladığını ifade eden Ayaz, babasının görev yaptığı bu ilde spor yapmak için her türlü imkânın olduğunu belirtti. Babası Ramazan Ayaz'ın Erzin ilçesine tayin olması ile birlikte antrenman yapacak spor salonu ve kendinden başka güreşe ilgi duyan olmadığı için çalışacak sporcu bulmakta zorluk yaşadığını vurgulayan Ayaz, ''Tüm bu zorluklara karşı güreşe burada da devam ettim.'' dedi.