Sanatçı Kurtuluş Ölümünün 1. Yılında Anıldı

Adana'da geçen yıl kansere yenik düşerek hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kurtuluş, ölümünün 1

  Adana ' da geçen yıl kansere yenik düşerek hayatını kaybeden ünlü sanatçı Kurtuluş , ölümünün 1 . yılında gözyaşları içinde mezarı başında anıldı . Kurtuluş ' un 12 yaşındaki oğlu Can Türkgüven , babasını sürekli rüyasında gördüğünü ve çok aradığını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu .
26 yıllık sanat hayatı yakalandığı pankreas kanserine yenik düşmesiyle geçen yıl sona eren Adanalı sanatçı Kurtuluş Türkgüven ölümünün birinci yılında eşi , çocukları , akrabaları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı .
1983 yılında başlayan sanat hayatına 15 kaset sığdıran Kurtuluş ' un çocukları Can Türkgüven ( 12 ) , Elif Şahin ( 26 ) , Umut Türkgüven ( 31 ) eşi Füsün Türkgüven ( 52 ) ve akrabaları sabah saatlerinde mezarına geldi . Eşi Füsun Türkgüven eşine üzeinde " Seni hala çok seviyorum canım aşkım " yazılı bir çiçek getirerek mezarı başına koydu . Yakınları da mezara çiçekler koyarak mezarını temizledi . Daha sonra ise Kuran-ı Kerim okunarak Kurtuluş için dualar edildi . Dua okunması sırasında Kurtuluş ' un kızı Elif Şahin ile
oğlu Can gözyaşlarına boğuldu . Can dua okuduktan sonra ağabeyi Umut ' a sarılarak uzun süre gözaşı döktü . Kurtuluş ' un kızı Elif Şahin mezara babası hayatını kaybettiğinde hamile olduğu ve babası doğduğunda ismini Yiğit koy dediği oğlunu da mezara getirdi . Şahin babasına verdiği sözü tutarken , oğlu dünyaya geldiğinde babası hayatta olmadığı için çocuğunun ismine Yiğit Kurtuluş koyduğunu söyledi .
Şahin babasını çok özlediklerini onu çok erken kaybettiklerini belirterek , " Aradan bir yıl geçti ama acısı hiç dinmiyor . Babamı çok özledim onu hiç unutamıyorum " dedi .
Can Türkgüven ise gözyaşları içinde babasını çok özlediğini vurgulayarak , " Babamı hiç unutamıyorum . Onu sürekli rüyamda görüyorum . Ben futbolcu olmak istiyordum ama babam gibi gitarda çalmak isterim . Onu çök özlüyorum " diye konuştu

" ÇIKARDIĞI 15 KASEDİN İSMİ MEZAR TAŞINA KAZINDI "
26 yıllık sanat hayatına 15 kaset sığdıran Kurtuluş ' a ailesi ölümünün 1 . yıldönümünde mezarını da yaptırdı . Kabasakal Mezarlığı ' nda bulunan Kurtuluş ' un kabristanı ailesi tarafından özenle yaptırıldı . Hiçbir masraftan kaçmayan Kurtuluş ' un ailesi mezarın mermerlerine sanatçının sanat hayatı boyunca çıkarmış olduğu 15 kasetin isimlerini tek tek yazdı . İlk sırada ise Kurtuluş ' un 1983 yılında çıkardığı ve yaklaşık 1 milyon satan " Duydum ki evleniyormuşsun " adlı kasetinin ismi yer aldı . Ayrıca mermere gitar
figürü yapılarak sonuna Kurtuluş ' un adı yazıldı .
Kurtuluş ' un kızı Elif Şahin , mezarı aile birlikte yaptırdığını ve çıkardığı kaset isimlerini mezar taşına kazıma fikrinin ise halasından çıktığını söyledi .