Kazakistan, Astana'nın başkent oluşunun 12'nci yıldönümünü kutluyor

Kazakistan'da Astana'nın başkent oluşunun 12'nci yıldönümü münasebetiyle ülke genelinde kutlama törenleri düzenleniyor. 'Astana Günleri' adıyla gerçek

  Kazakistan ' da Astana ' nın başkent oluşunun 12 ' nci yıldönümü münasebetiyle ülke genelinde kutlama törenleri düzenleniyor . ' Astana Günleri ' adıyla gerçekleştirilen kutlamalar çerçevesinde Kazakistan ' ın en yüksek bayrağının göndere çekilme merasimi yapıldı . Törene Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de katıldı . Kazakistan milli marşı eşliğinde ' Kazakistan ' ın Baş Tuğu ' olan bayrak göndere çekilirken , daha sonra Kazakistan askerî güçlerine bağlı okullarda eğitim alan subayların madalya töreni gerçekleştirildi .

Askerî öğrencilere rütbe verilmesi törenine Cumhurbaşkanı Nazarbayev de katıldı . Törende konuşan Cumhurbaşkanı Nazarbayev , bağımsızlık alındığı günlerde Kazakistan ' ın askeri gücünün olmadığı söyledi . Uygulanan düzgün politikalar sayesinde Kazakistan ' ın bölgesinde istikrar sembolü olduğunu ve 20 kat büyüdüğünü vurgulayan Nazarbayev , gençlere , Kazakistan ' ın birlik ve beraberliğine sahip çıkmalarını istedi . Nazarbayev , genç subaylara da , Kazakistan bağımsızlığını koruma görevi verdi .

Nazarbayev ' in elinden ' Teğmen ' rütbelerini alan genç subaylar Kazakistan ' a hizmet etme sözü verdi . Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev , tören birliklerini selamladıktan sonra halkla selamlaştı .

Yerli ve yabancı basının ilgi gösterdiği törene Kazakistan ' da bulunan yabancı misyon temsilcileri de katıldı .

Astana ' nın her tarafından görülebilen ' Kazakistan ' ın Baş Tuğu ' , 111 metre yüksekliğinde ve ( 30x15 ) 450 metre kare büyüklüğünde .