Gaziantep sürat teknelerinin yarışına ev sahipliği yapıyor

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale tarihi alanı Birecik Baraj Gölü üzerinde bugün ve yarın düzenlenecek Dünya Offshore Şampiyonası Gazian

  Gaziantep ' in Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale tarihi alanı Birecik Baraj Gölü üzerinde bugün ve yarın düzenlenecek Dünya Offshore Şampiyonası Gaziantep Grand Prix ' nde yarışacak pilotlar , tanıtım kokteylinde bir araya geldi . Tarihi Bayazhan ' da düzenlenen tanıtım kokteyline Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey , İstanbul Offshore Kulüp Başkanı Uğur Işık , Organizasyon Teknik ekibi , İspanya , Almanya , ABD , Belçika , Fransa ve Türkiye ' den yarışmacılar organizasyon teknik ekip üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı . Rumkale ' nin çok farklı bir özelliği ve eşsiz bir coğrafyası bulunduğunu belirten Başkan Güzelbey , Gaziantep ' te ilk kez sürat teknelerinin yarışacağını söyledi .

Güzelbey , " İspanya , Almanya , ABD , Belçika , Fransa ve Türkiye ' den 10 tekne , 20 pilotun yarışacağı bu etkinliği su sporları yanında bir kültür ve sanat aktivitesi olarak da görüyoruz . Gaziantep ' in alışık olmadığı ve büyük bir heyecan içerisinde geçecek yarış öncesi her türlü tedbir . " diye konuştu . Güzelbey , cumartesi ve pazar günleri yapılacak offshore yarışlarını izlemek için tüm vatandaşları davet ederek , Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlendiği kaydetti . Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan yarışmaya ; Gaziantep Valililiği , Gaziantep Üniversitesi , Zirve Üniversitesi , Gazikent Üniversitesi , İl Özel İdaresi , Kalkınma Ajansı , Yavuzeli Kaymakamlığı , Şahinbey Belediyesi , Şehitkamil Belediyesi , Yavuzeli Belediyesi , İl Kültür ve turizm Müdürlüğü ve Gaziantep Ticaret Odası ( GTO ) destek veriyor .