'Genç çocuklar' oynadı, avantajı Fenerbahçe kaptı

Fenerbahçe ilk resmi maçında kabus gördü. Karşılaşmanın başında Emre'yle öne geçen ancak Dudar'ın golüne engel olamayan Sarı-Lacivertliler yeni transfer Stoch'la üstünlüğü yakaladı. 42'de Kazım'ın atılmasıyla 10 kişi kalan Fenerbahçe rakibinin yoğun baskısına dayanamadı ve 89'da Coztanzo'nun penaltı golüyle sahadan beraberlikle ayrıldı. Young ...


ONUR SALMAN

En sonunda futbolun gerçek halini görme vakti geldi çattı. Yaz döneminde medyanın getirip-götürdüğü yıldızların isimleri arasında boğulan İbrahim Altınsay müritleri, suni de olsa çimenin yeşilini, oyunun resmisini görmenin mutluluğunu yaşadılar. Fenerbahçeliler de transfer listesindeki Gyan’a değil de sahadaki plana bakma fırsatını İsviçre’nin ‘Genç çocukları’ karşısında elde etti. Kanarya, kanatlarını hızlı Stoch ve Kazım’a emanet ederken, patron Alex yine beyin olarak atanmıştı. İleri uç mu? Gol kralları arasında forvetsiz kalan Sarı-Lacivertliler, sezonun ilk maçında rakip kalenin önüne ‘son kral’ Gökhan’ı konuşlandırmıştı.

Ama Fenerbahçe’nin unuttuğu bir şey vardı. Defansla bu oyuncular arasını doldurmak. İlk yarı boyunca Kanarya iki gol buldu ama oyun kontrolü tamamen ev sahibindeydi. Aykut Kocaman, karşısında tam bir Aykut Kocaman takımı buldu. Kısa paslarla, hızlı oynayan ve bol pozisyon bulan bir ekip.

Emre 5. dakikada Gökhan’ın pasıyla durumu 1-0 yapsa da henüz ilk dakikada Doubai, Young Boys’un acemi olmadığını ispatladı. 18’de de Dudar, arkadaşının yapamadığı yaparak oyuna denge getirdi: 1-1. 45 dakika boyunca Fenerbahçe, rakibin kurduğu pas trafiğini sadece seyrederken, 30’da bu örgü Costanzo’yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı ama top direği tercih etti. İki dakika sonra ise Luliç, Doubai’ye maçın başındaki anı bir kez daha yaşattı lakin Fildişi Sahilli yine yanlış tercihte bulundu.

Young Boys, devreyi tek kale maça çevirmişken, Fener B planını devreye soktu. 41’de hızlı çıkan Sarı-Lacivertliler, Stoch’un uzaktan sert ve düzgün vuruşuyla 1-2’yi bulup soyunma odasına mutlu gitmeye hazırdı ki, Kazım çift sarıdan kızarıp tedirginliği yeniden su yüzüne çıkardı.
İlk devre kanatlar ve göbekten her yolu deneyen ve Sarı-Siyah bir fırtına estiren Young Boys, ikinci yarıyı uzun menzilli füzelerle açtı. Önce Sutter denedi şansını fakat Volkan-Direk ikilisine takıldı, sonra da Jemal ‘ya tutarsa’ dedi. 70’de ise uzakların en tehlikelisi Costanzo’dan geldi ama Volkan yine kalesindeydi.

78’de ise Degen, ilk yarıdan bir demet sunan ev sahibinde Costanzo’yu Volkan’la baş başa bıraktı ama sahne yine direğindi. Son dakikalarda ise tamamıyla Sutter ve Degen’in tarafından yani sağ kanattan baskı kuran Young Boys’un girişimleri sonuç verdi ve 89. dakikada Costanzo, Degen’e yapılan penaltıda skora yeniden dengeyi getirdi: 2-2. Son topta Mayuka, müsait fırsatta ağları bulamayınca, Fenerbahçe korkulu rüyalar gördüğü karşılaşmadan avantajlı sonuçla noktaladı.


Radikal