Şener'den Başesgioğlu'nun istifasına 'hayırlı olsun' yorumu

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dönem aynı kabinede birlikte görev yaptığı Murat Başesgioğlu'nun AK Parti'den istifasının, memleket için hayırlı olması d...



Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dönem aynı kabinede birlikte görev yaptığı Murat Başesgioğlu'nun AK Parti'den istifasının, memleket için hayırlı olması dileğinde bulundu.Ankara'nın Elmadağ ilçesine ziyaret eden Şener, Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu'nun AK Parti'den istifasını değerlendirdi.

Bir süredir Ak Parti'nin görüşleriyle Türkiye'nin temel politikalarıyla Murat Başesgioğlu'nun düşünceleri arasında uyuşmazlık bulunduğunu savunan Şener, "Uzaktan izlerken fark ediliyordu. Nitekim dün de parti içerisinde artık bulunamayacağını, görüşlerinin parti görüşüyle bağdaşmadığını özellikle de açılım konusunda AK Parti ile aynı şeyleri düşünmediğini göstermiştir. Ve uzlaşmaz bir konuma geldiği görülmüş, ve partiden ayrılmıştır. Memleket için hayırlı olsun." dedi.
AK Parti içinde partinin düşüncesiyle uyuşmayan çok sayıda milletvekili olduğunu kaydeden Şener, "Partinin politikalarıyla bağdaşmaz hale gelen çok sayıda milletvekili var. Ancak düşüncelerde farklılaşma farklı bir şeydir, partiden ayrılma başka bir şey. Çok sayıda milletvekili bulunmasıyla birlikte partide artık partinin politikalarıyla uzlaşamayan. Bunların ayrılma noktasını ileride göreceğiz." diye konuştu.

(CİHAN)

Zaman