Korsan gösterilerde polise saldırdığı iddia edilen 2'si çocuk 5 kişi tutuklandı

Mersin'de korsan gösterilerde polislere taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdığı iddia edilen 2'si çocuk 5 kişi tutuklandı.

Mersin

Mersin'de korsan gösterilerde polislere taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdığı iddia edilen 2'si çocuk 5 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterileri organize ettiği, küçük yaştaki çocukları kullanarak yolu trafiğe kapatmaya çalıştığı ve vatandaşların ev ve iş yerleri ile polislere taş, molotof kokteyli

ve havai fişek attığı ileri sürülen şahıslara yönelik Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde operasyonel çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu 6'sı çocuk 9 kişi göz altına alındı.

Şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 3 adet 9 dolu fişek, çok sayıda dijital delil, cep telefonu ve sim kartı ile 1 adet sapan, bilye ve maytap ele geçirildi. "Terör Örgütü Adına Eylem ve Faaliyette Bulunmak" suçundan, haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile adliyeye sevk edilen 2'si çocuk 5 kişi tutuklandı.

POLİSE MOLOTOF ATANLAR KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Öte yandan önceki gece geç saatlerde Şevket Sümer Mahallesi 156 Cadde üzerinde terör örgütü ve elebaşısı lehine yasadışı slogan atarak, polislere molotof kokteylli saldırı eyleminde bulunan iki kişi motosikletle olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı. Şahısların sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise alınan tedbirler neticesi, bölücü terör örgütünün, küçük yaştaki çocukları ön saflarda kullanarak, şiddet eylemlerine kalkışması ve güvenlik güçleri ile vatandaşı karşı karşıya getirme oyunu, her defasında olduğu gibi boşa çıkartılarak vatandaşların huzur ve güvenini bozmalarına fırsat verilmediği belirtildi.