Kanser Hastası Kız Kardeşi İçin Hırsızlık Yaptı

Adana'da, temizlik için gittiği evin kasasından para, altın ve döviz çalan bir kadın, kanser hastası kız kardeşinin tedavisi için hırsızlık yaptığını iddia etti.

İş adamı Adnan B.'nin evine temizlik için giden Hacer Ş. (44), kız kardeşinin tiroid bezi kanseri olduğunu söyleyerek yardım istedi. İş adamı, Hacer Ş.'yi doktora yönlendirdi. Ameliyat sonrası kardeşinin kurtulabileceğini belirten doktor, iddiaya göre ameliyat için 6 bin TL istedi. Hacer Ş. de bunun üzerine evin kasa anahtarını bularak kasadan 60 bin TL değerinde para, altın ve döviz çaldı. Bir miktar para, altın ve dövizi de kasada bırakan Hacer Ş. daha sonra babasının vefat ettiğini söyleyip eve
temizliğe gitmedi.
Durumdan şüphelenen aile, kasanın soyulduğunu anlayınca durumu Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Hacer Ş.'nin temizlik için gittiği aileye adres bilgilerini vermediğini, soyadı olarak da "Çağlar" olarak söylediği belirlendi. Olayı araştıran polis, Hacer Ş.'ye daha önce çalıştığı işyerinden ulaştı.
Gözaltına alınan Hacer Ş. de hırsızlık yaptığını kabul etti. Hacer Ş.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, "Kardeşim kanser hastasıydı. Temizliğe gittiğim aile beni bir doktora gönderdi. Ameliyat ücretini bulamayınca çaresizlikten kasayı soydum. Çaldığım paranın çok olduğunu sonradan fark ettim. 12 bin TL kardeşim için harcadım. Pişmanım ama kardeşim kurtuldu" dediği öğrenildi.
Hacer Ş.'nin tedavi haricindeki paranın bir kısmıyla bankadan kendi adına hesap açtığı, altının bir kısmını ise bankada kasa kiralayarak sakladığı belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(HÜS-HO-Y)