'Korsan afiş'lerin sorumlusu olarak iktidarı gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da billboardlara yapıştırılan ve kimsenin sahiplenmediği 'referanduma evet' yazılı afişlerin sorumlusu olarak iktidarı gösterdi...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da billboardlara yapıştırılan ve kimsenin sahiplenmediği 'referanduma evet' yazılı afişlerin sorumlusu olarak iktidarı gösterdi.

AK Parti'nin yolun başında korsan afiş kullanmaya başladığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir iktidar eğer 'hayır' mı çıkacak kaygısı içinde olmasa, bu tür korsan girişimlere 'evet' demez. Savcıların sorması lazım 'bunu kim yaptı' diye. Hiç ses çıkmıyor, çünkü işlerine geliyor. O zaman bu korsan girişimin bir parçası da AKP'nin kendisi olur." ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa gezisi kapsamında tarihî Cumalıkızık köyünü ziyaret etti. Burada gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, "Her gün çatışmalar yaşanıyor." denilmesi üzerine, hükümeti eleştirdi. AK Parti iktidarı döneminde terörün ve yurtdışı borçlanmasının arttığını savundu. Çiftçinin perişan durumda olduğunu ileri sürdü. CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'AK Parti-CHP koalisyonu'na ilişkin açıklamalarını hatırlatılması üzerine ise, "Sayın Bahçeli, hangi duyumlara dayanarak bunu söyledi bilemiyorum ama bizim niyetimiz tek başına iktidar." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ardından tarihî Osmanlı köyünü gezdi. Gezi sırasında yöresel ürün satan bir kadın Kılıçdaroğlu'na bir terazi hediye ederek, "Böyle adaletli olun.'' dedi. Kılıçdaroğlu ise teşekkür ederek, adaletten taviz vermeyeceklerini belirtti.

Zaman