Pervari'de Çıkan Çatışmada Yaralanan 9 Güvenlik Görevlisi Siirt'e Getirildi

Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan 9 güvenlik görevlisi helikopter ile Siirt'te getirildi

Siirt'in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan 9 güvenlik görevlisi helikopter ile Siirt'te getirildi. Yaralı polisler için Siirt Devlet Hastanesi acil servisi boşaltıldı. Polisler acil servise alınırken, olası yeni bir saldırıya karşı güvenlik önlemleri artırıldı.
Siirt'in Pervari ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı'nın hemen yanında bulunan polis lojmanları ve ilçe emniyet amirliğine teröristler tarafından ilçe merkezinden ve ilçe merkezi dışından roketlerle yapılan saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada polis memurları Veysel Doğru (45), İzzettin Deniz (27), Mehmet Kemal Karakaş (26), Abdulkadir Altun (22) ve İsrafil Çakır (25) ile 4 asker yaralandı. Hafif yaralı olan 1 polis memuru Pervari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer yaralılar Pervari
Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından ambulanslar ile Siirt Pervari arasında bulunan Ekindüzü Köyü'ne getirildi. Yaralılar buradan da süper kobra helikopterler eşliğinde Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan gönderilen Skorsky tipi personel taşıcı helikopter ile Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na getirildi. Yaralı polisler daha sonra ambulanslar ile Siirt Devlet Hastanesine sevk edildi.
Polisler sedye ile acil servise alındığı sırada çekim yapmaya çalışan basın mensupları polisler tarafından engellendi. Yaralanan 2 özel harekat mensubu polis memurunun durumu ağır olduğu belirlenirken, Devlet Hastanesi acil servisi boşaltılarak, acil kan ihtiyacı için Kızılay ekipleri çağırıldı. Hastane çevresinde ve il merkezinde güvenlik seviyesi olası yeni bir terör saldırısına karşı üst seviyeye çıkarıldı. Polis çelik yelek ve uzun namlulu silahlar ile hastane çevresini ablukaya aldı, devriye atan
polisler sık sık uyarıldı.
Pervari ilçe merkezinde çıkan çatışma sonrası Pervari çevresindeki ormanlık alanda yangın çıktğı öğrenildi. İlçe kırsalında çatışmanın halen devam ettiği bildirildi. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Siirt Devlet Hastanesi acil servisine gelen hastalar ise Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne yönlendiriliyor.
(ZKG-MFK-Y)