En iyi netice ve en az kayıp için sınıra özel Mehmetçik - POLİTİKA

Erdoğan, ‘yeni bir ordu kuruluyor’ tartışmalarına son noktayı koydu: Ayrı ve özel bir ordu yok. En iyi neticenin alınması ve en az kayıp için sınıra özel tamamen profesyonel hudut birlikleri görev yapacak



Erdoğan, ‘yeni bir ordu kuruluyor’ tartışmalarına son noktayı koydu: Ayrı ve özel bir ordu yok. En iyi neticenin alınması ve en az kayıp için sınıra özel tamamen profesyonel hudut birlikleri görev yapacak

YAKUP BULUT  ANKARA star

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Terörle mücadele için yeni ve özel bir ordu kurulmayacağını belirten Erdoğan, terör konusunda muhalefet partileriyle yaptığı görüşmeleri de anlattı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

MHP TABANI CEVAP VERİR

Terörle mücadeleye iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, akademisyenleriyle, medyasıyla her kesimin katkı vermesi, iktidara nasıl yardımcı olabilirim düşüncesi içinde bulunması gerekiyor. MHP’nin lideri ve yönetimi, milli birlik ve kardeşlik süreci, terörle mücadele konusunda yapıcı bir muhalefet yerine, yıkıcı ve yıpratıcı bir muhalefeti tercih etmiştir. Bu üslup ve bu görüntü, başta aziz şehitlerimiz olmak üzere, terör mağdurlarının, yani topyekun milletimizin hissiyatının istismarıdır. Buna rağmen kapımızı açık tuttuk. Üç kez görüşme talebinde bulunduk, olumsuz karşılık gördük. İnanıyorum ki MHP tabanı bu gayet sulu, gayrı ciddi bu anlayışı 12 Eylül’de tersleyecek ve gereken cevabı da kendilerine verecektir. Aynı şekilde BDP. Terörle arasına mesafe koyup demokrasi ve hukukun tarafında duramayan bir siyasi partiyle terörle mücadeleyi görüşmenin anlamsız olacağını bana gönderilmiş bir mektupla artık belgeli halde gördüm.

PKK TERÖRÜNÜN AVUKATLIĞI

Kağıdının bir başında Meclis’in rozeti, öbür tarafta da BDP rozeti... Yazıda PKK örgütüne mensup, terörle mücadele esnasında öldürüldüğünü iddia ediyorlar. Dünya ülkelerinin büyük kısmının, terörist ilan ettiği bir örgütün avukatlığını yapmak sana mı kaldı? 10 bin şehidimiz var, onların resimleri vesaireleri, onları da biz size mi göndereceğiz, böyle mi diyalog kuracağız? Sen bir siyasi partisin. Senin terör örgütü ile arana bir mesafe koyman şart.

ARAZİ ŞARTLARINI BİLEN VE TAMAMEN PROFESYONEL ASKERLER GELİYOR

Amacımız hudut bölgesinde tamamen profesyonel personelin görev yapmasıdır. Arazi şartlarını bilen, terör örgütünün taktik hamlelerine karşılık verebilecek donanıma sahip personel ile bu mücadelenin verilmesi, en iyi neticenin alınması ve en az kaybın verilmesi açısından yararlı olacaktır. İstiyoruz ki sınır boylarında ve riskli bölgelerde tamamen profesyonel personelden oluşan ekipler görev yapsın. Bunlar ayrı bir ordu, özel bir ordu değil. Özel bir ordu kurmuyoruz. Özel bir ordu değil, bunlar hudut birlikleri olacaktır. Özel hudut birlikleri. Mevcut bünye içinde, farklı statüde 5 yıl veya daha uzun süre görev yapacak uzmanlaşmış personel olacak. Bu 5 1 olur, 5 4 olur... Bunların değerlendirmeleri yapılıyor, karar verildikten sonra yasal düzenlemesi neyse bunu da süratle yaparak, adımı atacağız. Kritik ve hassas bölgelerde belli bir süre ile sınırlı olarak profesyonel güvenlik gücü şeklinde terörle mücadele edecekler.

2012 YILINDA YERLİ İSTİHBARAT UYDUSU VE SINIRA 150 YENİ KARAKOL

Terörle mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerinin eğitimlerinin artırılması ve uzmanlaşmaya geçilmesi için çalışmalar yapılıyor. Şu anda tamamen yerli olan 150 civarında mini insansız hava aracı görev yapıyor. 2012 yılında da ilk Türk istihbarat uydusu fırlatılacak. Sınır güvenliğiyle ilgili ilave tedbirleri de hayata geçiriyoruz. Hudut birlikleri karakollarını daha iyi şekilde yeniden inşa ediyoruz. TOKİ 150 adet iç güvenlik ve hudut karakol tesisi ile 141 adet müstakil gözetleme kulesi, 662 kilometre hudut yolu yapıyor.

‘EVET’ mitingleri başlıyor

Anayasa değişikliğinin referandum boyutuyla ilgili olarak, Türkiye’nin 81 vilayetine, 892 ilçesine, 34 bin 413 köyüne, 73 milyon vatandaşımızın her birine tek tek ulaşacak, kendilerine en açık, en anlaşılır şekilde değişikliklerin ne olacağını anlatacağız. İlk mitingimizi 24 Temmuz tarihinde Bingöl ve Elazığ’da yapacağız. 24 Temmuz’dan 12 Eylül’e kadar bizzat şahsım 36 ile gidecek ve buralarda mitingler yapacak, mitingler dışında da özel toplantılar yapmak suretiyle gece gündüz demeden çalışmamıza devam edeceğiz.

Bu referandum ülkeyi değiştirecek

Referandum, Türk Milletinin günlük hayatı ile doğrudan ilgili. Bu Anayasa değişikliği Türkiye’yi değiştirecek, bu Anayasa değişikliği Türkiye’nin kaderini, Türkiye’nin manzarasını değiştirecek. Bu Anayasa değişikliği emeğinizin değer kazanmasını, ekmeğinizin çoğalmasını getirecek. Türkiye bu Anayasa değişikliği ile yeni bir döneme, umut dolu, aydınlık bir geleceğe adımını atacak. Yine bir 12 Eylül tarihinde vatandaşlar Anayasa değişikliğine büyük oranda evet diyecek.

KKTC’deki sendikalara maaşta adalet eleştirisi

Başbakan Erdoğan ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, önceki gün Başbakanlık’ta yaptıkları görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de ekonomideki olumlu gelişmeyi anlatan Erdoğan, bu modeli KKTC’de de uygulamak istediklerini belirterek, “Ama KKTC’de farklı anlayış vardı. Herkes çalışacak ve herkes çok farklı rakamlarla maaşlar alacak. Başbakan’ın 8 milyar aldığı yerde...” dedi. Küçük’e dönerek KKTC’de bir müdürün aldığı maaşı da sordu. Küçük’ten, “14’e kadar çıkıyor” cevabı alan Erdoğan şöyle devam etti: “Diyorum ki bu adil bir yaklaşım değildir. Oranın sendikacılarına da sesleniyorum. Bu adil bir hak arama değildir. Ve bu dengelerin kurulması lazım. KKTC Havayolları... Eğer bu hale geldiyse, bu anlayışla geldi.”

LOPEZ SORUSUNA İMALI CEVAP

Başbakan Erdoğan ile KKTC Başkanı Küçük’ün basın toplantısında Erdoğan’a Jennifer Lopez’in KKTC’de vereceği konseri iptal etmesi de soruldu. Başbakan, “Konser Rumlar’ın baskısı ile mi iptal edildi?” şeklindeki soruya  “Rumların baskısı üzerine mi, başkasının mı?” cevabını verdi.

Star Gazete