Beylikdüzü'nde Yatırım Ve Çalışmalar Hız Kazandı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Yatırımları yalnızca bugününün ihtiyaçlarını düşünerek değil, geleceğe yönelik planlar doğrultusunda yapıyoruz" dedi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ilçede süren yatırımlar ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Yatırımları yalnızca bugününün ihtiyaçlarını düşünerek değil, İstanbul'un sürekli büyüyen ve gelişen bir metropol olması nedeniyle geleceğe yönelik planlar doğrultusunda yaptıklarını kaydeden Yusuf Uzun; çevre, alt yapı, sağlık, sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti.
Beylikdüzü'nde düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ne herkesi davet eden Başkan Uzun, "Belediyemiz ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle İstanbul'a yakışır bir organizasyon düzenliyoruz. Beylikdüzü Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde 15 ülkeden dans gruplarının renkli gösterileri ve ünlü isimlerin muhteşem konserleri yer alacak. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.
İlçede devam eden yatırım ve çalışmalarla ilgili ise şu bilgiler verildi:

"BEYLİKDÜZÜ HALK PLAJINA KAVUŞUYOR
Beylikdüzü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde sıcak yaz aylarında halkın ücretsiz olarak faydalanacağı bir halk plajı yapılıyor. Gürpınar Dalyan mevkiinde yapımına başlanan halk plajında çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediliyor. Halk plajında, altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çevre düzeni, otopark alanını yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra halka açık büyük otopark çalışmaları, piknik alanları gibi çalışmalar da kısa süre içinde tamamlanacak. 60
bin metrekare alan üzerine inşa edilen plaj çalışmalarının 1. kısmı bitme aşamasına geldi.

BEYLİKDÜZÜ'NE 4 SAĞLIK OCAĞI YAPILIYOR
Sağlık alanında ise Beylikdüzü 4 sağlık ocağı kazanıyor. Mega Kent Sağlık Ocağı inşaatı tamamlanarak, Beylikdüzü halkının hizmetine girdi. Ağız ve diş sağlığı alanında kaliteli, güvenilir hizmet vermeyi hedefleyen Yakuplu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yapımı ise sürüyor. Adnan Kahveci Mahallesi Sağlık Ocağı inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Barış Mahallesi İMKB İlköğretim Okulu yanındaki 198 metrekare alana sahip sağlık ocağının yapımı ise tamamlandı.

ÇORBA EVLERİNDEN 62 BİN KİŞİ FAYDALANDI
Beylikdüzü Belediyesi tarafından kurulan ve şu an 3 noktada faaliyet gösteren çorba evlerinde günde 2 bin 300 kişiye ikramda bulunuluyor. Fatih Sultan Mehmet Camii yanı, Gürpınar Merkez ve Yakuplu da hizmet veren çorba evlerinin dördüncüsü şuan çalışmaları devam eden Kavaklı merkezde açılacak. Günde ortalama 2 bin 300 kişiye ikramda bulunulan çorba evlerinde hedef 3 bin kişiye hizmet vermek. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yararlandığı hizmet, tümüyle hayırsever işadamları tarafından finanse
ediliyor. Beylikdüzü'nde bulunan 48 fırın tarafından imece usulü yapılan ekmek bağışı sayesinde ekmek ihtiyacı karşılanıyor. Ayrıca kısa süre önce çorba evlerinde kullanılmak üzere fırıncılar aralarında para toplayarak, pikap araç bağışladı.
Pazar günleri hariç haftanın her günü açık olan evlerde, sabah saat 10.00 ila 16.00 arasında ikramda bulunuyor. Ramazan'da iftar yeri olarak düzenlenecek olan çorba evlerinde evden çıkamayan hastaların evlerine servis yapılıyor. Nisan ayından bu yana faaliyet gösteren çorba evlerinde şimdiye kadar 62 bin kişiye çorba ikramında bulunuldu."