MHP Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan: Referandum darbecilerin yargılanma yolunu açmıyor

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Sivas Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan, anayasa değişikliği referandumu sonunda 'evet' kararı çıksa bile darbecilerin

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Sivas Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan, anayasa değişikliği referandumu sonunda 'evet' kararı çıksa bile darbecilerin yargılanamayacağını savundu. Özkan, darbecilerin zaman aşımından kurtulacağını ifade etti.

Referandumda niçin 'hayır' diyeceklerini anlatmak için MHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan, basın açıklaması yaptı. Parti binasında yapılan toplantıda Özkan, anayasa değişikliğinin 12 Eylül ihtilalini yapanların yargılanmasının önünü açmadığını savundu. Özkan, "Bu anayasa değişikliği 12 Eylül ihtilalini yapanların yargılanmasının önünü açacak diyenler yalan söylüyor. Çünkü bu tür suçlarda zaman aşımı 20 yıldır ve ihtilal olalı 30 yıl oldu. Bunu istismar edenler anayasa görüşmeleri esnasında, MHP'nin zaman aşımı sürecini uzatalım teklifini reddetmişlerdir" dedi.

12 Eylül ihtilali sonrası cezaevindeki ülkücüler için toplanan yardımlar üzerinde yolsuzluk yapıldığını da belirten Özkan, yolsuzlukları yapanların en az ihtilali yapanlar kadar ülkücülerin mağdur olmasına sebep olduklarını söyledi. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da hükümetten önce referanduma destek istediğini kaydeden MHP Merkez İlçe Başkanı Özkan "Sayın Topçu, hükümet bu anayasa paketini hazırladığı süreçte seni ya da partinden herhangi birini adam yerine koyup bir şey sordu mu? Eğer soruldu ise bu değişikliğin neresini siz yaptınız?" diye sordu.

Özkan, Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıya da değinerek "Hatırlıyor musun Sayın Topçu, kısa bir süre önce Ahmet Türk'e yumruklu saldırı düzenlendi. Hükümet bunun üzerinde olayda ihtimali bulunan ne kadar devlet görevlisi varsa görevden aldı ve başka yerlere sürdü. Sayın Yazıcıoğlu'nun kazasından sonra arama çalışmaları sırasında ihtimali bulunan bir tane devlet görevlisi sorumlu tutuldu mu ve görevden alındı mı?" şeklinde konuştu.