Keneyle gündeme gelen savcı istifa etti

Erzincan'daki Ergenekon soruşturması sürecinde, İliç cumhuriyet savcısı olan ve otomobiline kene konulduğunu iddia ederek gündeme gelen Malazgirt savcısı Bayram Bozkurt görevinden istifa etti.

Erzincan'daki Ergenekon soruşturması sürecinde, İliç cumhuriyet savcısı olan ve otomobiline kene konulduğunu iddia ederek gündeme gelen Malazgirt savcısı Bayram Bozkurt görevinden istifa etti. Bozkurt, yaklaşık 6 ay önce İliç Cumhuriyet Savcılığı'ndan Malazgirt Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı.

Ergenekon'un Erzincan yapılanmasını kendisinin deşifre ettiğini öne süren Bozkurt, çok sayıda tehdit aldığını iddia etti.

Bu süreçte arabasının kurşunladığını belirten savcı, "tabi bunlardan korktuğum için istifa etmedim. Görevimizi tam anlamıyla yerine getiremiyoruz. Yargı son zamanlarda vesayet altına girdi" diye konuştu.

Bozkurt, avukat olarak mesleğine devam edeceğini söyledi.

Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının tanıklarından olan savcı Bayram Bozkurt hakkında 11 ayrı yolsuzluk suçlaması bulunuyordu.

Bozkurt, suçlamalarla ilgili Adalet Bakanlığı müfettişlerine verdiği savunma metninde, hakkındaki her iddiayı Ergenekon'a bağlamıştı.

Savcıya göre, kendisinden alacaklı olan çaycı Ergenekoncu; kuyumcu da JİTEM'e çalışıyordu. Bozkurt, "Ergenekon arabama iki kene koyarak bana suikast yapmaya çalıştı" demişti.


CNN Türk