İlk kampanya MHP'den: Yüz bin kere hayır

12 Eylül'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği için ilk 'hayır' kampanyasını MHP başlattı. Kampanya boyunca kullanılacak şarkı sözleri ile slogan da belirlendi. ...



12 Eylül'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği için ilk 'hayır' kampanyasını MHP başlattı.

Kampanya boyunca kullanılacak şarkı sözleri ile slogan da belirlendi. MHP, referandum süresince Barış Manço'nun 'Hayır, yüz bin kere hayır' parçası ile 'Ülke için bir hayır yeter' sloganını kullanacak.
Parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te dün grup toplantısı yapmadı. Bunun yerine, Ankara Anadolu Gösteri Merkezi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Başkanlık Divanı, il başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve partililerle bir araya gelerek referandum kampanyasını başlattı. Bahçeli, konuşmasında, referandumdan çıkacak 'hayır' oyuyla Türkiye'nin AK Parti'ye ders vereceğini ileri sürdü. Bunun için çok çalışılması, vatandaşların ikna edilmesi ve inandırılması gerektiğini vurguladı.
MHP lideri, neden hayır oyu kullanacaklarını da 19 madde ile sıraladı. Anayasa değişikliğinin milletin önceliklerine ve taleplerine cevap vermediği, dışarıdan sipariş edilen bir anayasa olduğu için "hayır" oyu vereceklerini söyledi. Başbakan'a yönelik ağır suçlamalarını da sürdürdü, ihanetle suçladı. Bahçeli, referandumun ülkeyi yıkıma götürdüğünü ileri sürdü. Ülkeyi çöküşe götüren katara, bir sonraki istasyonda inmek üzere sırf aynı istikamete gidiyor diye binmeyeceklerini açıkladı. Anayasa paketinin içine haklı ve masum gelişmelerin sinsice yerleştirildiğini öne sürdü. Bahçeli, şöyle devam etti: "Haram ile helalin karışımından helal çıkmayacağını bileceğiz. Mekruh ile mubahın bir arada olmayacağını idrak edeceğiz. Zemzemle zehri birleştirip altın kâsede içirmeye çalışanlara kanmayacağız. Tek taraflı olarak AKP tarafından tezgâh altında hazırlanan değişiklikler, çürükle sağlamın, kokmuş ile tazenin el çabukluğuyla ambalajlandığı bir paket içinde TBMM iradesine dayatılmıştır."
MHP lideri, paket olgunlaşırken katkılarının sorulmadığı ve kendilerine dayatıldığı şikâyetinde bulundu. Toplumun huzursuz, devletin gergin, anayasal kurumların kavgalı olduğu bu süreçte sağlıklı sonuç alınmayacağı için 'hayır' oyu vereceklerini dile getirdi. Bahçeli, şöyle devam etti: "MHP, Türkiye'nin yeni kutuplaşmaların içine girmesine engel olmak ve mevcutların derinleşmesini önlemek için 'hayır" oyu verecektir. MHP, sekiz yıla yaklaşan icraatlarıyla şaibeli ilişkiler ve istismarın odağı olmuş, karanlık işbirliklerinde çare aramış zihniyetin zorladığı pakete 'hayır' oyu verecektir. Toplumsal kırılganlığı ve farklılaşmayı daha da artıracağını düşündüğünden 'hayır' oyu verecektir. Kendisini ve muhterem kadrolarını iftira, gıybet ve hakaretlerle aşağılayan bir anlayışın yaptığı anayasa değişikliklerine 'hayır' oyu verecektir."


Zaman