DSP olarak artık vatandaşımızın kanı dökülsün istemiyoruz

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın muhalefet liderleriyle terörle mücadeleyi masaya yatıracağı görüşmelerin ilk durağı DSP oldu. Erdoğan'a kısa ve orta vadeli önerilerini ileten DSP Gene...



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın muhalefet liderleriyle terörle mücadeleyi masaya yatıracağı görüşmelerin ilk durağı DSP oldu. Erdoğan'a kısa ve orta vadeli önerilerini ileten DSP Genel Başkanı Türker, "Biz artık herhangi bir vatandaşımızın kanının dökülmesini istemiyoruz." diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleyi görüşmek üzere başlattığı liderler turu kapsamında ilk olarak DSP Genel Başkanı Masum Türker ile bir araya geldi. Erdoğan'ın, Türker'e terörle mücadele çalışmaları konusunda bilgi verdiği ve DSP'den bu konuda öneri beklediğini söylediği öğrenildi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Türker, Başbakan'a orta ve kısa vadeli önerilerini ilettiklerini belirtti. Herkesin beklentisinin kanın durması olduğunu kaydeden DSP lideri, "Biz artık DSP olarak herhangi bir vatandaşımızın kanının dökülmesini, şehit vermeyi istemiyoruz. Siyaset yapmak isteyenlerin, terör örgütünün yardımı olmadan seçilme imkanlarının sağlanması gerektiği yönünde görüşlerimizi bildirdik." diye konuştu.
DSP Genel Merkezi'ne gelen Erdoğan'ı, Türker kapıda karşıladı. Erdoğan, görüşmeye Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte geldi. 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan bir açıklama yapmazken Türker, gazetecileri bilgilendirdi. Referandum konusunun hiç gündeme gelmediği görüşmede Türker, Erdoğan'a ilettiği önerileri şöyle sıraladı: "DSP'nin iktidarda olduğu dönemde terör en aza inmişti. Bunu BM'nin 51. maddesindeki temaslar çerçevesinde gerçekleştirdiğimizi anlattık. Bu sayede terörün lojistik desteğini kestiğimizi belirttik. Elektronik fiziki güvenlik duvarı uygulanması gerekiyor. Ergenekon (davası) yüzünden gizli tanıklarla ilgili durum istihbaratı azalttığı için istihbarat beklentisi yabancıya kaldı. İfade ve örgütlenme özgürlüğünü sağlayacak siyasal özgürlüğün sağlanması gerekliliğini vurguladık. Siyaset yapmak isteyenlerin, terör örgütünün yardımı olmadan seçilme imkanlarının sağlanması gerektiği yönünde görüşlerimizi bildirdik." DSP lideri, önümüzdeki hafta Erdoğan'ı ziyaret ederek önerilerini yazılı halde sunacaklarını dile getirdi.
MHP VE BDP'YE GÖRÜŞME ÇAĞRISI
"Başbakan'ın dikkatine MHP ve BDP ile görüşmeyi değerlendirmesini de sunduk." diyen Türker, MHP ve BDP'ye de seslendi: "Başbakan görüşmek isterse birlikte görüşmelerinde büyük yarar var. Çünkü kim olursa olsun terörü hiç kimse tek başına çözemez, hiçbir parti terör meselesini tek başına çözebilecek noktada değildir. Bu konuda 'ben iktidar olursam çözerim' anlayışını da doğru bulmuyoruz."
Başbakan Erdoğan, liderler turu kapsamında bugün iki ziyarette bulunacak. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile saat 14.00'te, BBP lideri Yalçın Topçu ile de saat 16.00'da bir araya gelecek. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'yla ise perşembe günü saat 11.00'de Meclis'te görüşecek.

Zaman