BDP'li Nezir Karabaş: 12 Eylül'deki anayasa değişikliği referandumuna destek vermeyeceğiz

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, referandum süreci ve seçimi önemsediklerini, ancak 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna dest

  BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş , referandum süreci ve seçimi önemsediklerini , ancak 12 Eylül ' de yapılacak anayasa değişikliği referandumuna destek vermeyeceklerini belirtti .

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş , yaklaşmakta olan referandum ve seçim çalışmaları kapsamında bilgilendirme çalışmaları kapsamında Bursa ' ya geldi . Heykel Bahçe Kafe ' de yapılan basın toplantısına MYK üyesi Hatice Çoban ve PM üyesi Osman Ergin ile birlikte katılan Nezir Karabaş , gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu .

Nezir Karabaş , çatışmaların yoğunlaştığı bir ortamda ' intikam yeminleri ' edilmesinin doğru olmadığını belirtti . Karabaş , " Sorunlar ve ölümler devam ettiği bir ortamda barışta ısrarcı olmak gerekiyor . " şeklinde konuştu .

" REFERENDUMA DESTEK VERMİYORUZ "

BDP Milletvekili Karabaş , 12 Eylülde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna destek vermeyeceklerini belirtti .

Karabaş , " AK Partiye açılım konusunda ve anayasa değişikliği konusuda önceleri destek verdik ve anayasa değişikliği konusunda her kesimin görüşünün alınması gerektiğini belirttik . Açılım konusunda AKP adım atacağım dedi , destek verdik ama yapmadı . AK Parti kısmi bir anayasa değişikliği yapacağım dedi , buna diğer partiler de destek vermedi . Sonuçta AKP bütün tarafların gördüşünü alması gerekiyor . Ama AKP bu değişiklik pakatenin noktası virgülünü değiştirmeden parlamentoya aynen sundu . Şimdi çıkıp diyorlar ki BDP bize destek vermiyor , doğrudur . " şeklinde konuştu .

" MAĞARA GÖRÜNTÜLÜ MEKANDA BASIN TOPLANTISI "

Bu arada , BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ' ın Bursa ' da gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısını yaptığı mekanın duvarlarının bir mağara manzarasını anımsatması dikkat çekici bulundu . Bir dağ ve mağara ortamında basın toplantısı yapılıyor izlenimi uyandıran mekanın bilinçli seçilip seçilmediği merak konusu oldu .