Şenköy Beldesi Belediye Başkanı İsmail Barındık:

Kütahya Simav'a bağlı 713 nüfuslu Şenköy beldesi Belediye Başkanı İsmail Barındık, 4 Temmuz Pazar günü gerçekleştirecekleri hayır yemeğine tüm Simav halkının davetli olduğunu söyledi.

Şenköy Beldesi Belediye Başkanı İsmail Barındık:
  Çiftçinin bol ürün , beldenin de her türlü hata kaza ve belalardan korunması amacıyla yaklaşık 300 yıldan bu yana aralıksız olarak sürdürdükleri büyük hayır yemeği geleneğini bu yıl 4 Temmuz 2010 Pazar günü Kıran Mevkiinde kurulacak Bereket Sofralarında gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Barındık , bereket sofrasına tüm Simav halkının davetli olduğunu söyledi .
5-6 bin kişiye yetecek miktarda yemek hazırlığında bulunduklarını anlatan Barındık , hayır yemeği masraflarını vatandaşların karşıladığını , belediyenin de etkinliğe önderlik yaptığını söyledi .
Atalarından miras kalan Büyük Hayır yemeği geleneğini 300 yıldır aksatmadan yaşatmaya çalıştıklarını kaydeden Barındık , " Şenköy halkı bereket sofrası kurmak suretiyle çiftçilerin bol ürün , vatandaşların da her türlü hata , kaza ve belalardan korunacaklarına inanıyor . Bu geleneği aksatmadan sürdürüyoruz . Umarım bizden sonraki nesil de böylesine güzel ve anlamlı geleneği kendilerinden sonraki nesillere aktarır " şeklinde konuştu .
Çorba , et , helva , pilav , nohut ve kompostodan oluşan mönülerini konuklarına Kıran tepesine kuracakları bereket sofralarında ikram edeceklerini ifade eden Şenköy beldesinin MHP ' li Belediye Başkanı İsmail Barındık , gençlerin de yemek servisinde gönüllü olarak çalışacaklarını kaydetti .