Mezun Oldukları Gün Toplu İş Teklifi Aldılar

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü'nden 17 öğrenciye mezun oldukları gün toplu iş teklifi geldi.

Mezun Oldukları Gün Toplu İş Teklifi Aldılar
  Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ' nün arazi toplulaştırma ihalesine katılan firmalar , bu konuda çok sayıda elemana ihtiyaç duyunca soluğu Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği ' nde aldı . Firma yetkilileri , bu yıl mezun olan 17 öğrenciye iş teklifi yaptı . Keplerini giyerek mezuniyet belgelerini alan öğrenciler , aralarından dört kişilik temsilci seçerek firma yetkilileriyle görüşmek üzere Ankara ' ya gitti ve iş görüşmesi yaptı .
Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof . Dr . İsmet Arıcı , arazi toplulaştırması ihalelerini alan yüklenici firmaların , toplu olarak bu bölüm mezunlarını aradıklarını ifade etti . Biyosistem Mühendisliği Bölümü ile ilgili de bilgi veren Prof . Dr . Arıcı , Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü ' nün 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımını durdurduğunu söyledi . Geçen yıl ilk kez öğrenci alan bölümde , öğrenciler , arazi ve su kaynaklarının geliştirilmesi , arazi toplulaştırılması , tarımsal yapılar , tarımda otomasyon , yeni gelişen teknolojiler , hassas tarım teknikleri , enerji ve makinalar , bitkisel ve hayvansal üretimde mekanizasyon uygulamaları , hasat sonrası mekanizasyon uygulamaları konularda eğitim görüyor .
Öğrenciler , mezun olduktan sonra ' Biyosistem Mühendisi ' unvanı alıyorlar .