GASKİ'ye alt yapı çalışmaları için 3 yeni araç

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, alt yapı çalışmalarında hizmet vermek üzere GASKİ Genel Müdürlüğü'ne alınan 3 yeni araç alındı. Büyükşehir

  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından , alt yapı çalışmalarında hizmet vermek üzere GASKİ Genel Müdürlüğü ' ne alınan 3 yeni araç alındı . Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey , " Şehrin sadece üst yapısına değil , alt yapısına da çok ciddi yatırımlar yapmaktayız , alt yapı yatırımları görünmeyen yatırımlardır . " dedi .

GASKİ Genel Müdürlüğü ' ne alınan 3 yeni aracın tanıtımı için düzenlenen törene Belediye Başkanı Güzelbey ' in yanısıra GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy , Genel Sekreter Yardımcıları , Daire Başkanları ve belediye çalışanları katıldı .

Toplantıda konuşan Başkan Güzelbey , " Şehrin sadece üst yapısına değil , alt yapısına da çok ciddi yatırımlar yapmaktayız , alt yapı yatırımları görünmeyen yatırımlardır . " dedi . Bir şehrin modern bir şehir olabilmesi ve geleceği için alt yapıya yapılacak yatırımların şart olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey , " Biz bu çerçevede hem yağmursuyu , kanalizasyon hem de şebeke suyu konusunda bizden önceki son 30 yılda yapılanlara eşit , hatta bazılarında yapılanlardan daha fazla alt yapı yatırımı yaptık . Alt yapı yatırımının sağlıklı olarak hizmet verebilmesi için de üstün teknolojiye sahip araçlarla bu yatırımı destekledik . GASKİ çalışmalarıyla Gaziantep ' te su ve kanal sorununu önemli ölçüde çözmüştür . Bugün ülkemizin birçok yerinde yağmur suyu ciddi bir sorun teşkil etmekteyken , Gaziantep ' te bu konuda çok ciddi bir alt yapı hazırlığımız bulunmaktadır . Bazı Büyükşehirlerde dahi yeterli atık su tesisi bulunmamasına karşın bugün Gaziantep ' te 2 tane arıtma tesisi ile hizmet vermekteyiz , 3 . nü de bu sene itibarı ile hizmete açacağımıza inanıyorum . " şeklinde konuştu .

GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından kanal ve rögar temizleme çalışmalarında kullanılmak üzere maliyeti 1 milyon 634 bin TL olan 3 yeni aracı makine parklarına kattıklarını belirten Güzelbey , 2005 yılından 2010 yılına kadar üstün teknolojiye sahip 17 araç alarak GASKİ araç parkını güçlendirdiklerini , bu 17 araca verdikleri paranın 7 milyon 72 bin TL olduğunu söyledi .