Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Bardakoğlu: Bu millet ezanla uyanır, ezanla yatar

Diyanet İşleri Başkanı (DİB) Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son zamanlarda ezan sesiyle ilgili tartışmalara nokta koydu. Bardakoğlu, "Bu millet ezanla uyan

  Diyanet İşleri Başkanı ( DİB ) Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , son zamanlarda ezan sesiyle ilgili tartışmalara nokta koydu . Bardakoğlu , " Bu millet ezanla uyanır ezanla yatar , ezan sesini tartışma yapmaz . " dedi .

Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , müftülük kompleksinin temel atma törenine katılmak üzere Erzurum ' a geldi . Erzurum Havalimanı ' nda basın mensuplarına " ezan sesine yapılan düzenleme " ile ilgili açıklama yapan Prof . Dr . Bardakoğlu , Türk halkının ezan sesini hiçbir zaman tartışma konusu yapmadığını söyledi .

Prof . Dr . Bardakoğlu , ezan sesiyle ilgili düzenlemenin sadece , herkesin mutlu olacağı ve ahenkle dinleyebileceği bir makamda okunmasını arzu ettiklerine belirterek , " Milletimiz ezan sesini tartışma konusu yapmaz . Sadece herkesin mutlu olacağı , herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunmasının gayreti içindeyiz . Bu konuda milletimizin talebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ' nın düşüncesi arasında fark yok . Zaten yıllardır ezanın makamına ve usule uygun en iyi şekilde okunması için kurslar düzenleniyor . En büyük arzumuz , çevreyi rahatsız etmeden , ses ayarını iyi tutarak , bu hoparlörün mekanik hışırtısına kurban gitmeden insan sesinin güzelliğini yansıtacak Ezan-ı Muhammedi ' yi okutmaktı . Medyaya yansıyan ciddi tartışma değil . Milletimiz , ezan sesiyle uyanır , ezan sesiyle yatar . " dedi .

" RAMAZANDA CAMİLERDE BOŞ KADRO KALMAYACAK "

Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası ' nın bu akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi ' nde son şeklini alacağını da belirten Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , söz konusu yasanın Meclis ' ten geçmesi halinde , Ramazan öncesinde önemli ölçüde camilerdeki boş bulunan imam açığının kapatılacağını kaydetti . Prof . Dr . Bardakoğlu , ülke genelinde 11 binden fazla camide imam bulunmadığını vurguladı . Söz konusu kanunun kabul edilmesi halinde 5 bin sözleşmeli imamın kadroya geçirilebileceğine dikkat çeken Bardakoğlu , belirli şartları taşıyan vekil imamların da kadroya alınması halinde Ramazan ' da en geç kışın bütün kadroların doldurulacağına dikkat çekerek , " Önümüzdeki Ramazanda imam açığının kapatılmasını bekliyoruz . " diye konuştu .

" KENTSEL REFORMA İHTİYAÇ VAR "

Camilere imam atanmasında en büyük sorunun nüfus hareketliliğinden kaynaklandığını da anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , ülke nüfusunun dörtte üçünün şehirlerde yaşamasına rağmen , imam kadroların çoğunun köylerde olduğunun altını çizdi . Bu nedenle şehirlerdeki vatandaşların din hizmeti ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çektiklerine değinen Bardakoğlu , " Ülkemizde nüfus hareketi var . Uygun kadroları şehirlere aktaramıyoruz . Yarısı göç etmiş köyde din görevlisi kalıyor . En ücra yerlerde görev yapan biz kaldık . Köylüler şehirlere taşınıyorlar , yeni mahalle kuruyorlar , oralarda cami yapılıyor . Kadro bulmamız gerekiyor . Nüfusumuzun dörtte üçü şehirde ancak kadromuzun çoğu köylerde . Kentsel reforma ihtiyaç var . Vatandaşın din hizmetini karşılamaya çalışıyoruz . Türkiye ' de nüfus hareketliliğine uygun personel reformuna ihtiyacımız var . " diye konuştu .

" DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ' NA SORULACAK SORULARI SEÇEREK SORUN "

Havalimanı çıkışında basın mensuplarının , saldırgan özelliklerinden dolayı toplatılmaları kararlaştırılan Pitbull cinsi köpeklerle ilgili , " Pitbul cinsi köpeklerin toplatılmasını nasıl değerlendiriyoruz? " sorusuna sinirlenen Prof . Dr . Ali Bardakoğlu , " Bu soruya cevap vermemi düşünüyorsanız , iyi gazeteci değilsiniz . Bunları sormayın bana , Diyanet İşleri Başkanı ' na sorulacak soruları biraz daha seçerek sorun . Kusura bakmayın . " şeklinde tepki gösterdi

Bardakoğlu , daha sonra beraberinde Erzurum Müftüsü Yakup Arslan ile yapımı tamamlanan müftülük binasının açılış törenine katılmak üzere karayoluyla Uzundere ilçesine hareket etti .