Türk sanaçı Ece Clarke saygın sanat grubu The London Group'a davet edildi

Resim ve heykel sanatçısı Ece Clarke saygın sanat grubu The London Group'a davet edildi. Ece Clarke; David Hockney, Barbara Hepworth ve Henry Moore gi

Resim ve heykel sanatçısı Ece Clarke saygın sanat grubu The London Group'a davet edildi. Ece Clarke; David Hockney, Barbara Hepworth ve Henry Moore gibi ünlü sanatçıların üye olduğu gruba davet almaktan onur duyduğunu söyledi.

11 Haziran'a kadar açık olan The London Group sergisine bir eseri ile katılan Ece Clarke, eserlerinde Türk kültür ögelerine de yer veriyor.

Sergiyi gezen Britanya Türk Kadınlar Birliği Başkanı Servet Hassan "Üyemiz Ece Clarke'ın başarısından büyük gurur duyduk. Kendisinin çağdaş sanata yaptığı değerli katkılarının sanat çevreleri tarafından takdir edilmesi sevindirici. Yurt dışında yaşayan bir sanatçı olarak Ece Clarke Türk kadınını ve Türk sanatçısını başarıyla temsil ediyor" dedi.

Türkiye ve Almanya'da eğitim gören İstanbul doğumlu Ece Clarke, Uzak Doğu, Ortadoğu ve ABD' de uzun yıllar yaşadıktan sonra Londra'ya yerleşti.

The London Group, 1913 yılında bir grup radikal ve çağdaş genç sanatçının eserlerini özgürce sergilemek amacıyla oluşturulmuş. David Hockney, Barbara Hepworth ve Henry Moore gibi ünlü sanatçıların üye olduğu grubun sergilerine Tracey Emin, Peter Blake ve Gillian Ayres gibi modern sanatın ünlü isimleri de katkıda bulunmuş.