Erciş İnci Kefali Göçü Kültür-sanat Festivali Devam Ediyor

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' kapsamında Erciş Balık Bendi mevkiine bin 500 adet ceviz fidanı dikildi

Erciş İnci Kefali Göçü Kültür-sanat Festivali Devam Ediyor
Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' kapsamında Erciş Balık Bendi mevkiine bin 500 adet ceviz fidanı dikildi.
TEMA Vakfı, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erciş İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa organize ettiği 'Umutlar okulda cevizle yeşersin projesi' kapsamında Erciş Balık Bendi mevkiinde ceviz bahçesi oluşturuldu. Yapılan törene Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, İlçe Tarım Müdürü Mahmut Nedim Çelik, Erciş Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, festivalin amacı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yapılan etkinlikler çerçevesinde balık göçünün en güzel şekilde sergilendiği Erciş Balık Bendi'nin yeşilleşmesi ve çevresinin güzelleşmesi için de ceviz fidanı bahçesi oluşturduklarını anlatan Kurtoğlu, "TEMA Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir yıldır okullarımızda öğrencilerimiz tarafından ceviz fidanı yetiştiriliyordu. Yetiştirilen bin 500 adet ceviz fidanını bugün hep birlikte toprakla buluşturuyoruz. Bu çalışmada büyük emekleri olan ilçe tarım müdürlüğümüze, ilçe milli eğitim müdürlüklerimize ve bu projeyi yürüten TEMA Vakfı'na teşekkür ediyorum. Amacımız, bölgenin yeşillenmesine daha güzel bir piknik alanı oluşmasına katkıda bulunabilmek, çocuklarımıza yeşili ve ağacı sevdirebilmek, insanlarımıza ise çevreyi koruyabilmeği aşılayabilmektir. Bu diktiğimiz cevizlerin proje kapsamında olduğu gibi yarına umutlara yeşillenmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.
Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'de yaptığı konuşmada yeşilin önemine değinerek, "Bilindiği gibi daha önce kaymakamlığımız ilçemizin ana girişindeki parkımızın üst tarafında 5 bin adet çam fidanı diktirmişti. Bugün de burada çok daha güzel bir yapıda ilçemizin en güzel yeşil alanlarından birisi olan inci kefal kültür ve sanat festivalinin yapıldığı inci kefal balığı gözlem yerinde yeni bir ağaçlandırma çabası içindeyiz. Ben her zaman yeşili koruma taraftarıyım. Bu ceviz fidanlarının hep birlikte bakımını yaparak ilçemize yeni bir yeşil alan kazandıracağız. Emeği geçen herkese ilçe halkı ve şahsım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, bin 500 adet ceviz fidanı törenle toprakla buluşturulurken, can suları da öğrenciler ile birlikte verildi.