Torbalı'da bir saniyede 128 litre atıksu temizlenmeye başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi'nden sonra Muratbey Mahallesi'nin evsel atıklarını arıtmaya bağlayacak toplayıcı hattın yapı

  İzmir Büyükşehir Belediyesi , Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi ' nden sonra Muratbey Mahallesi ' nin evsel atıklarını arıtmaya bağlayacak toplayıcı hattın yapımını da tamamladı . Bölgenin saniyede 128 litre debilik atıksuyu arıtılmaya başlandı .

İzmir Büyükşehir Belediyesi , arıtma sisteminin sağlıklı çalışması için yerleşim yerlerinin alt yapısını da baştan düzenledi . Kanal olmayan yerleşim yerleri sağlıklı kanala kavuştu . Son olarak Torbalı ' da , Muratbey Mahallesi ' nin evsel atıklarını toplayıp Torbalı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ' ne iletecek toplayıcı hattın yapımı da tamamlandı . 1 . 5 kilometrelik toplayıcı hat , Muratbey Mahallesi ile atıksu arıtma tesisi arasında döşendi . Bu hattın da tamamlanmasıyla Torbalı bölgesinin saniyede 128 litre debilik atıksuyu arıtma tesisine iletilmeye başlandı .

100 bin kişinin evsel atığı arıtma kapasitesine sahip olan Torbalı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi , İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yılın Ocak ayında hizmete alındı . Tekeli , Bayındır ve Ayrancılar–Yazıbaşı ' ndan sonra Küçük Menderes Havzası ' ndaki dördüncü tesis olan Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi , Torbalı , Subaşı , Çaybaşı , Pamukyazı , Yeniköy , Özbey , Arslanlar , Şehitler ve yakın yerleşim alanlarının evsel atıklarını arıtıyor . Tesis , 5 milyon 664 bin TL ' ye mal oldu .