Çumra 11. Lille Şenliği'nde yörükler buluştu

Konya'nın Çumra ilçesinde, Çumra ve Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İnli ve Yörkcamili köyleri arasındaki Lille Mev

Konya'nın Çumra ilçesinde, Çumra ve Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İnli ve Yörkcamili köyleri arasındaki Lille Mevkii'nde birlik şöleni düzenlendi.

Çevre köylerden gelen vatandaşların da çadırlar kurarak ortak olduğu şölene, Çumra Yörük Beyi Ahmet Çoban ev sahipliği yaptı.

Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı, katıldığı programda yaptığı konuşmada, yörüklerin Oğuz boyundan geldiğini ve konar göçer oldukları için yörük adını aldıklarını belirtti.

Yazıcı, ''Yörüklerimiz Anadolu'nun yiğit insanlarıdır. Anadolu'ya intikal etmeleri ile birlikte Anadolu'nun İslamlaştırılması ve Türkleştirilmesinde büyük görev almışlardır. Bu etkinliklerle kültürümüzü canlandırıyoruz. Kültür, bir ülkenin en değerli hazinesidir. Buradan hareketle bu tür etkinlikleri önemsiyoruz.'' dedi. Yöresel sanatçıların da şarkılarıyla ortak olduğu şölen, renkli görüntülere sahne oldu.

Şölene, Çumra Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Konya milletvekilleri Hüsnü Tuna ve Mustafa Kabakçı, Anadolu Birlik Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.